Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ?















Η κόλαση είναι οι άλλοι", έλεγε ο Σαρτρ.
Πολύ ωραίο, πολύ βαθυστόχαστο, πολύ γενικό. Εν προκειμένω, στο γραφείο, η
κόλαση μπορεί να είναι οι συνάδελφοί σου.


Εσείς, εμείς και όλοι, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη ζωή
των συναδέλφων μας μια πραγματική κόλαση. Δείτε παρακάτω πώς λειτουργούν
τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στο γραφείο, για ποιο λόγο τα διαπράττετε και
γιατί πρέπει να συνετιστείτε πριν να είναι πολύ αργά...


1. Αμάρτημα: Λαιμαργία

Τι είναι: Η ανάγκη σας να αναλάβετε εσείς όλα τα projects που δημιουργήθηκαν ποτέ από κτίσεως... εταιρίας.

Γιατί το κάνετε: Είστε ζώδιο της φωτιάς, control freak ή ένας συνδυασμός και των δύο. Στο δικό σας σύμπαν, είστε Παντοδύναμη.

Πώς βλάπτει τους άλλους: 1) Δεν τους αφήνετε να εκφραστούν δημιουργικά. 2) Συνηθίζουν να βασίζονται πάνω σας και όταν καταρρεύσετε...

Βαθμός αμαρτίας: 2

2. Αμάρτημα: Λαγνεία

Τι είναι: Η ανάγκη σας να αρέσετε και να δείχνετε συμπαθητική σε όλους. Απλώς δεν μπορείτε να έχετε αντιπάθειες στο γραφείο.

Γιατί το κάνετε: Γιατί είστε αρκετά αφελής ώστε να πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Και αρκετά ανασφαλής για να το θέλετε.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Αν λέτε σε όλους αυτά που θέλουν να ακούσουν, κάποια στιγμή θα πείτε ψέματα. Ή, χειρότερα, θα κουτσομπολέψετε…

Βαθμός αμαρτίας: 3

3. Αμάρτημα: Φθόνος

Τι είναι: Η αδήριτη ανάγκη να αποκτήσετε τη θέση της συναδέλφου (την πιστωτική της και γιατί όχι, την γκαρνταρόμπα της).

Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν έχετε αρκετή εμπιστοσύνη στο δικό σας εαυτό, στις δικές σας ικανότητες, στη δική σας γκαρνταρόμπα.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Δημιουργείτε αρνητικό κλίμα. Θολώνετε την αύρα του γραφείου. Κυρίως, θολώνετε τις δικές σας πιθανότητες για προαγωγή…

Βαθμός αμαρτίας: 3

4. Αμάρτημα: Οργή

Τι είναι: Η ανάγκη σας να σπάσετε σε χιλιάδες κομματάκια εκείνο το τηλέφωνο. Απλώς επειδή εκείνος ο πελάτης ήταν αγενής.

Γιατί το κάνετε: Γιατί μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ yoga, pilates κι άλλους πιο υγιείς τρόπους για να εκτονώσετε τις εντάσεις σας.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Οι φωνές, βλάπτουν την ακοή τους. Τα… σκάγια, τη σωματική ακεραιότητά τους. Γενικώς, συμμορφωθείτε, είστε βλαβερή.

Βαθμός αμαρτίας: 4

5. Αμάρτημα: Φιλαργυρία

Τι είναι: Η ανάγκη σας να κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε περισσότερα ευρώ, ευρώ, ευρώ. Δεν είναι εύκολοι καιροί αυτοί…

Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν ξεχνάτε: εκείνη η συνάδελφος είχε δανειστεί €1,75 για τον εσπρέσο της προχθές.

Πώς βλάπτει τους άλλους: Οk, δεν δημιουργείτε πρόβλημα σε κανέναν. Εκτός κι αν κάνουν το μοιραίο λάθος να σας ζητήσουν χρήματα…

Βαθμός αμαρτίας: 1

6. Αμάρτημα: Υπερηφάνεια

Τι είναι: Η πεποίθηση πως είστε η καλύτερη απ’ όλους. Είστε η πιο γρήγορη απ’ όλους. Είστε η πιο ταλαντούχα απ’ όλους…

Γιατί το κάνετε: Εεμμ, γιατί όντως, πιστεύετε πως είστε η καλύτερη, γρηγορότερη, πιο ταλαντούχα απ’ όλους (Λέων, είπαμε;).

Πώς βλάπτει τους άλλους: Κάποια στιγμή κουράζονται να χαμογελούν με τις ψευδαισθήσεις μεγαλείου σας – και τότε πραγματικά εκνευρίζονται.

Βαθμός αμαρτίας: 2

7. Αμάρτημα: Οκνηρία

Τι είναι: Η τάση σας να κάνετε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό για το οποίο έχετε έρθει εδώ και πληρώνεστε (δηλαδή, να δουλέψετε).

Γιατί το κάνετε: Το νέο application στο Facebook είναι ενδιαφέρον, η βροχή σας φέρνει ζαλάδα… (τόσες δικαιολογίες, τόσος λίγος χρόνος).

Πώς βλάπτει τους άλλους: Αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά σας. Και κάπως έτσι, τους σπρώχνετε στο αμάρτημα της Οργής ή της Υπερηφάνειας…

Βαθμός αμαρτίας: 5

Πηγή cosmo

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...