Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΓΔΜ...6 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΣΗ.

Δεν επιθυμούν αλλαγή ονόματος της ΠΓΔΜ για διεθνή χρήση 6 στους 10 Σκοπιανούς
Κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας τους, με στόχο την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, 6 στους 10 Σκοπιανούς. Σύμφωνα με σχετική έρευνα το 59% των ερωτηθέντων, σε έρευνα στην ΠΓΔΜ, δεν αποδέχεται αλλαγή του ονόματος της χώρας για διεθνή χρήση, ακόμα και αν αυτό άνοιγε τις πόρτες για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ποσοστό 37% απάντησε ότι θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο.

Ωστόσο η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύΣλαβομακεδόνων και Αλβανών για το θέμα αυτό.
Συγκεκριμένα, ποσοστό 74% Σλαβομακεδόνων εμφανίζεται να μην επιθυμεί αλλαγή της ονομασίας της χώρας για διεθνή χρήση, με στόχο την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και μόλις 22% συμφωνεί.
Αντιθέτως, ποσοστό 79% των Αλβανών λέει «ναι» στην αλλαγή του ονόματος της χώρας γιαδιεθνή χρήση ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., ενώ 18% λέει «όχι».
Επιπλέον, ποσοστό 65,5% επί του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η αλλαγή του ονόματος πρέπει να αποφασιστεί μέσω δημοψηφίσματος, ενώ ποσοστό 28,8% τάσσεται κατά.
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την έρευνα, το VMRO-DPMNE τουΝίκολα Γκρούεφσκι συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 20,4% των ερωτηθέντων, ενώ η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκισυγκεντρώνει ποσοστό 11,7%. Ακολουθεί το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με 9,2%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου το οποίο ανέρχεται στο44,6%.
Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2011, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ερωτηθέντων, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας αυτής είναι το μεγάλο ποσοστό αυτών που δηλώνουν μέλη κάποιου κόμματος.
Συγκεκριμένα, 26,3% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι εγγεγραμμένα κομματικά μέλη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 22,6% και το 2009 20,5%.
Από αυτούς που δήλωσαν ότι είναι μέλη κάποιου κόμματος, ποσοστό 77,5% σημείωσε ότι το κίνητρο για να καταστεί μέλος κόμματος ήταν το προσωπικό συμφέρον και μόλις 10,1% δήλωσε ότι επιθυμεί να συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος του κόμματος στο οποίο ανήκει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...