Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.


Έρανος για τη θέρμανση Αγροτικού Ιατρείου στη Φλώρινα

Οι κάτοικοι έδωσαν από μισό ευρώ για την αγορά καυσίμων

Τους μείον είκοσι βαθμούς Κελσίου έχει «αγγίξει» ο υδράργυρος στις Κάτω Κλείνες και ενώ το χιόνι δεν λιώνει εδώ και δύο εβδομάδες, πάνω από τετρακόσιοι άνθρωποι εξυπηρετούνται στο παγωμένο αγροτικό ιατρείο που λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα. Τα καύσιμα τελείωσαν και το θέμα απασχόλησε την κοινότητα και τους κατοίκους και μετά από πρόταση ορισμένων από αυτούς ο πρόεδρος της κοινότητας έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει την ελάχιστη συμβολή του τοπικού πληθυσμού για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Τα έξοδα δεν είναι πολλά για να ζεσταθεί ο χώρος καθώς ο αγροτικός γιατρός έρχεται μια φορά την εβδομάδα και χρειάζονται μόνο 5 - 6 ευρώ για να ζεσταθεί λίγο το ιατρείο. Το κρύο όμως είναι τσουχτερό και επειδή ο δήμος δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει καθώς δεν έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμες πιστώσεις, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Κάποιοι συγχωριανοί μου έδωσαν την ιδέα και έτσι ζήτησα μισό ευρώ από τον καθένα για την αγορά καυσίμων. Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι και πάνω από σαράντα οικογένειες έδωσαν από λίγα. Μαζί και με δικά μου χρήματα αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα» αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, επισημαίνει ότι ο δήμος αντιμετωπίζει μεν οικονομικά προβλήματα αλλά θα μπορούσε να παρέμβει αν το κτίριο του αγροτικού ιατρείου δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του νοσοκομείου της περιοχής.

Με αφορμή, ωστόσο, το περιστατικό αυτό, οι τοπικές αρχές επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα της περιοχής για επιδότησή της ως προς την προμήθεια καυσίμων, δεδομένων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. «Η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και αυτό αφορά και τους κατοίκους που αδυνατούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους αλλά και τους αγρότες που κάθε χρόνο γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα πάρουν τη μισή αγροτική παραγωγή λόγω παγωνιάς και χιονιού» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...