Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

"MADE IN GERMANY".


Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης*

Γερμανικά προϊόντα κυρίες και κύριοι!!! Εγγύηση ποιότητας!!! Γιατί ως γνωστόν : «μας αγαπάνε οι Γερμανοί». Απ τη στιγμή που το προϊόν γράφει το «μαγικό» « made in Germany», τα υπόλοιπα περιττεύουν. «Αθάνατο» το προϊόν. Άμα «στουκάρει» η ΒΜV με 200 χιλιόμετρα δεν παθαίνει τίποτα ο οδηγός-ως γνωστόν-, ενώ αν στουκάρει με κανένα κορεάτικο δε θα βρει ο παπάς να θάψει. Πάνω σ αυτό το «καλαμπούρι», οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί θα το κάνουν το «μαγαζί» γωνία – αυτό πλέον ξεκάθαρα επιδιώκουν- «made in Germany”.
Αυτοκινητάρες «αθάνατες» -με διπλάσια και τριπλάσια τιμή απ τις άλλες σακαράκες-, ηλεκτρικά  είδη επίσης «αθάνατες»- κι αυτές σε τριπλάσια τιμή πάντως, στυλό και  μολύβια κλασικά γερμανικά, τα οποία  τα μεν μολύβια «ξύνονται» με γεωμετρική ακρίβεια, ενώ τα στυλό ανεξίτηλα κι «αθάνατα», μ ένα βγάζεις το δημοτικό κι ένα το γυμνάσιο. Τα απορρυπαντικά κλασικά γερμανικά, γιατί έχουν ειδικευτεί σ αυτά για να «ξεπλύνουν» τις πομπές τους 60-70 χρόνια πίσω. Πως θα ξέπλεναν διαφορετικά την γκεμπαιλο-γκαιριγκο-χιμλερο-χιτλερική «εποποΪα»; Ξυραφάκια με τριπλή λεπίδα, που ξυρίζουν στην (μη) τρίχα. Και σ αυτά ειδικεύτηκαν, αφού τα άλλα που είχαν στο Άουσβιτς και το Νταχάου, «έκοβαν» τα ρημάδια κι αποφάσισαν να φτιάξουν σωστά ξυραφάκια που να γλιστρούν στο δέρμα, σαν τη «σως του ομορφάντρα» στη διαφήμιση. Κουζινικά, σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, γερμανικά «αθάνατα». Κι εδώ οι «φίλοι» μας έχουν προϊστορία, ειδικά στα μαχαίρια –ρωτήστε και στο Δίστομο να σας πουν.
Αλλά μη νομίζετε πως εμείς οι αντιπαθείς αντιπαραγωγικοί  καταναλωτές (αλήθεια αυτό δεν ήθελαν;), δεν περιοριζόμαστε σ αυτά. Καταναλώνουμε  «φρεσκότατους» χυμούς με επτά διαφορετικά  χρώματ….(συγγνώμη) επτά διαφορετικές «βιταμίνες», απ τα ατέλειωτα γερμανικά περιβόλια. Ξέρεις τι είναι να παίρνεις την υγιεινή μουστάρδα και τη σπαλομπριζόλα σε τιμή «ανταγωνιστική» από την αγελάδα που βόσκησε στα αμόλυντα γερμανικά λιβάδια και να σαι ευτυχής, γιατί κι αυτή είναι made in Germany; Κονσέρβες με συντηρητικά που τις διατηρούν εδώδιμες μέχρι το 2068, γνήσια κρασιά Αλσατίας που βάφουν τη γλώσσα και τα ούλα κόκκινα, αλλά είναι άκρως ανταγωνιστικά, απόδειξη της μη «ανταγωνιστικότητας» μας αφού, αυτό το «υπέροχο» κρασί έχει 1,22 ευρώ και σου δίνουν και 2 φιάλες δώρο, αν εν τω μεταξύ δεν έχουμε πάθει γαστρεντερίτιδα απ τη σπαλομπριζόλα.
Αυτοί οι Γερμανοί κάνουν πραγματικά θαύματα. Φτιάχνουν  κάτι αθλητικές παπουτσάρες, να!!! (με το συμπάθιο). Με ελατήρια, αμορτισέρ, τουρμπινοκίνητα, με σόλες από αέρα, ήλιο, υδρογόνο, βουτάνιο, προπάνιο κλπ. Άλλο πράγμα, σας λέω. Τα φοράς και πετάς, γιατί είναι «αθάνατα» και κυρίως «γερμανικά». Βέβαια, αν  καλοκοιτάξεις τις τουρμπίνες και τα αμορτισέρ στη σόλα, τα χουν τοποθετήσει κάτι κακόμοιρα ανήλικα παιδάκια στο Βιετνάμ, την Ταϋλάνδη και την Ταιβάν. Αλλά, αν δεν ήταν αυτοί, οι νοικοκύρηδες και πειθαρχημένοι Άριοι, όλοι αυτοί οι σχιστομάτηδες απαίσιοι Ασιάτες, θα πέθαιναν από λιμό, όπως στη Σομαλία και το Λεσόθο, ενώ τώρα όσο να ναι παίρνουν οι κακομούτσουνοι Ασιάτες και το μεροκαματάκι τους -3 ευρώ την ημέρα.
Πραγματικά, χρειαζόμασταν  τη γερμανική πειθαρχία στο σπάταλο  και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος. Γιατί οι Γερμανοί, εκτός από αθάνατα  προϊόντα, έχουν και ήθος είναι  και νοικοκύρηδες και δεν ξέρουν τι θα πει «λάδωμα» και «διαφθορά». Σας ορκίζομαι στη SIEMENS, αυτό το άσπιλο κράτος δεν ξέρει από τέτοια!!! Δεν χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους, αυτά μόνο στο νότο της Ευρώπης θα τα βρεις. Οι άνθρωποι είναι ορθολογιστές, αγνοί ιδεολόγοι, που απλά θέλουν τον εξορθολογισμό των «άσωτων» εταίρων, ειδικά όταν αυτοί διαθέτουν υδρογονάναθρακες, φυσικό  αέριο, ήλιο και άνεμο. Γενικά σε όλα τους είναι περισσότερο «ποιοτικοί», ακόμα και ο τύπος τους, δεν είναι «κίτρινος», εκτός από κάτι “Spiegel”, “focus”, “bild”, που βάζουν κάτι «άσεμνα» με την Αφροδίτη της Μήλου και τον Παρθενώνα, κατά τα άλλα σέβονται απόλυτα τους λαούς της συμμορ…. (συγγνώμη) της Ένωσης, που οι ίδιοι ηγούνται.
Το «made in Germany», γνωρίζουν ότι πείθει στο ελληνικό περιβάλλον. Χρόνια τώρα το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως. Από τη στιγμή που δεν έχει και τόση σημασία αν θα είμαστε «made in USA» ή «made in Germany», το προχώρησαν λίγο περισσότερο. Το Μάιο του 2010, όταν αποδεχτήκαμε επισήμως το made in…, ήταν απολύτως βέβαιο πως θα ερχόταν κι ο Ράιχενμπαχ, κι ο Φούχτελ και όλο το κακό συναπάντημα. Όταν, χρόνια τώρα, θεωρούσαμε «εγγύηση» τη γερμανική ποιότητα, αλάνθαστη τη γερμανική μηχανή-άλλωστε κι ο «αλάθητος» Πάπας Γερμανός είναι- θα ερχόταν και η ώρα που επισήμως θα έθεταν ζήτημα άσκησης άμεσης εξουσίας.
Είδατε τι κάνουν  οι «προσφορές» των μεγάλων  πολυεθνικών αλυσίδων; Προωθούν πολύ εύκολα τα «προϊόντα» τους, ειδικά όταν βρουν τους κατάλληλους εγχώριους «ντήλερ».
*ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...