Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
    Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Παρούτογλου, μετέβη στην Αθήνα και
πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, στα πλαίσια αντίδρασης ενάντια στην υποβάθμιση και την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών της Αλμωπίας. Το Δήμαρχο είχε εξουσιοδοτήσει η 10μελής συντονιστική επιτροπή, που είχε συσταθεί στη συνάντηση των φορέων της Αλμωπίας την 25η Φεβρουαρίου με σκοπό τη δημιουργία μετώπου κοινής αντιμετώπισης των καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβαθμίσεων υπηρεσιών κοινής ωφελείας, Δημόσιων Υπηρεσιών καθώς και σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην περιοχή της Αλμωπίας.
    Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη του Ο.Α.Ε.Δ., αφού ο Διοικητής κ. Ηλίας Κικίλιας απουσίαζε στο εξωτερικό. Ο Δήμαρχος έθεσε τον προβληματισμό των δημοτών για την πιθανότητα κατάργησης του Γραφείου ΟΑΕΔ Αριδαίας, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των ανέργων σε τοπικό επίπεδο (από 1561 τον Αύγουστο, αυξήθηκαν σε 1998 το Φεβρουάριο). Πρόκειται για μια υπηρεσία που ικανοποιεί ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών που στερούνται το αγαθό της εργασίας και βρίσκονται στη μειονεκτικότερη θέση την παρούσα δύσκολη χρονική περίοδο, και η παρουσία της στην Αλμωπία κρίνεται απαραίτητη. Ο Δήμαρχος αφού παρέθεσε στοιχεία, που ισχυροποιούν τα επιχειρήματα του Δήμου για την ανάγκη παραμονής του γραφείου ΟΑΕΔ Αριδαίας, πήρε τη διαβεβαίωση ότι, το εν λόγω γραφείο δεν θα κλείσει.
    Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τον Διοικητή του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιστολή του Διοικητή για το Νέο Οργανωτικό Μοντέλο του Ιδρύματος, το οποίο μεταξύ άλλων, προτείνει την κατάργηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Αριδαίας και βρίσκεται ακόμα υπό διαβούλευση. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αναφέρθηκε στο συνολικό αριθμό των ασφαλισμένων στο Ι.Κ.Α., ο οποίος ανέρχεται σε περίπου 7.000 πρόσωπα, και αποτελεί σημαντικό ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού. Η κατάργησή του θα επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους που θα αναγκαστούν να μετακινούνται εκτός Αλμωπίας, και θα δημιουργήσει κοινωνικές ανισότητες και αντιδράσεις. Ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι, μέχρι την 5η Μαΐου 2012 δεν θα δρομολογηθεί καμία μεταβολή και ότι, θα ληφθούν υπ’ όψιν όλα τα στοιχεία που του παρατέθηκαν από τον Δήμαρχο στην υπό διαβούλευση κατάρτιση του νέου οργανωτικού μοντέλου, το οποίο επιδέχεται τροποποιήσεις.
    Τέλος, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου του, στα πλαίσια διερεύνησης και προώθησης επενδυτικών και άλλων προγραμμάτων (απασχόλησης κ.τ.λ.).

2 σχόλια :

ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ! ΑΝΤΕ . ΑΝΤΕ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΗΓΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ !

Συμφωνώ,καθώς ολοι οι πολιτικοί σκοτώνονται για το καλό μας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...