Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

"ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ".


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
Έχω αρχίσει ένα "πείραμα" με τον κόσμο που συζητάω σε παρέες φίλων όπου βρίσκομαι.

Ρωτάω ανθρώπους όλων των ηλικιών και αποχρώσεων, που ψήφιζαν όλα τα κόμματα αυτά τα χρόνια. Ανθρώπους ακόμη που ήταν και ενεργά μέλη κομμάτων.

Κάνω το εξής ερώτημα:
Αν αύριο γίνονταν εκλογές και έρχονταν ένα κόμμα που δεν θα είχε καμιά σχέση με τους μηχανισμούς των κομμάτων όπως τα ξέρουμε.
Ένα κόμμα χωρίς επιτροπές άλλα που όλα τα μέλη του θα είναι επιτροπή και οι αποφάσεις θα παίρνονται με πλειοψηφία μετά από ψηφοφορία όλων των μελών.
Αν έρχονταν ένα τέτοιο κόμμα και σας έλεγε ψηφίστε με και την επόμενη των εκλογών θα έκανα τα εξής πέντε απλά πράγματα στο Σύνταγμα αφού το έχουν κάνει κουρέλι μετά από τόσα χρόνια αυτοί που μας κυβέρνησαν.

1. Κανένας νόμος δεν θα γίνεται νόμος του κράτους αν πρώτα δεν εγκριθεί από Δημοψήφισμα με ένα ΝΑΙ η ΟΧΙ του λαού.

2. Λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, για παράδειγμα με τη συγκέντρωση 100 χιλ. υπογραφών θα μπορούν οι πολίτες να προτείνουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή και αυτό θα κατεβαίνει σε δημοψήφισμα για να το εγκρίνει ο λαός η όχι.

3. Ανάκληση βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών και δημόσιων λειτουργών με τη συγκέντρωση π.χ 100 χιλ. υπογραφών για τους βουλευτές και κατά αναλογία πληθυσμού για τους άλλους. Θα ανακαλούνται από τα καθήκοντα τους και θα κρίνετε με δημοψήφισμα από το λαό (εθνικό η τοπικό, περιφερειακό) αν θα καθαιρεθούν η όχι.

4. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 150. Ένας βουλευτής από κάθε νομό της επαρχίας και οι υπόλοιποι από τα μεγάλα αστικά κέντρα Θεσσαλονίκη, Αθήνα, κτλ. σε αναλογία πληθυσμού.

5. Κατάργηση βουλευτικής σύνταξης, επιτρέπετε ο κάθε βουλευτής να ασκεί το επάγγελμά του. βουλευτική του αποζημίωση θα καθορίζεται ανάλογα με τις ώρες που παρευρέθηκε στο κοινοβούλιο.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος αυτού μέχρι να ολοκληρώσουν τα παραπάνω θα είναι άμισθοι.
Μετά τις αλλαγές αυτές το κόμμα θα αυτοδιαλυθεί και θα προκηρύξει εκλογές με το νέο Σύνταγμα.

Ειλικρινά οι απαντήσεις που παίρνω είναι ενθαρρυντικές πέρα από κάθε φαντασία!!! 
Μακάρι να βρίσκονταν κάτι τέτοιο, που είναι να ψηφίσουμε αύριο και διάφορα τέτοια σε ποσοστό 99%!!!

Επίσης τους λέω ότι δεν με ενδιαφέρει τι ιδεολογία έχει ο καθένας ή ποιο κόμμα ψήφιζε μέχρι τώρα. 
Δεν με ενδιαφέρει να διαλυθούν τα κόμματα, ας υπάρχουν, ας μας λένε τη γνώμη τους μέσα από τη βουλή από τις δημόσιες συχνότητες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και ας αποφασίζει ο λαός τι θέλει.

Σας καταθέτω αυτή την προσωπική μου εμπειρία, το πείραμα αν θέλετε. 
Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Isidor Alegro

Πηγή: "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ" - RAMNOUSIA 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...