Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ GOOGLE DRIVE?




Πέρασαν μόλις λίγες ώρες από την έναρξη της νέας υπηρεσίας της Google, το Google Drive που σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις πράγματα στο «σύννεφο» εταιρίας που έχει χωρητικότητα που φτάνει τα 5 Giga -όσα δηλαδή και το iCloud της Apple- και παρατηρήθηκε ένας μικρός χαμός στο ίντερνετ σχετικά με τους όρους χρήσης του νέου αυτού feature της Google.

Οι όροι είναι ακόμα ασαφείς και δεν προσδιορίζουν το αν τα έγγραφα που θα ανεβάσει ο καθένας στο Drive θα μείνουν στην κυριότητα του χρήστη ή αν θα τα αξιοποιεί κατά το δοκούν ο αμερικανικός κολοσσός.

Αυτό που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων είναι από τους Ορους Παροχής Υπηρεσιών της Εταιρίας και συγκεκριμένα από το σημείο «Το περιεχόμενό σας στις Υπηρεσίες μας» που λέει χαρακτηριστικά: «Ορισμένες από τις Υπηρεσίες μας σας δίνουν τη δυνατότητα υποβολής περιεχομένου. Διατηρείτε την κυριότητα τυχόν δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που σας ανήκουν στο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Εν συντομία, ό,τι σας ανήκει παραμένει δικό σας. Οταν μεταφορτώνετε ή με άλλο τρόπο υποβάλλετε περιεχόμενο στις Υπηρεσίες μας, δίνετε στην Google (και σε εκείνους με τους οποίους συνεργάζεται) μια παγκόσμια άδεια χρήσης, φιλοξενίας, αποθήκευσης, αναπαραγωγής, τροποποίησης, δημιουργίας παράγωγων έργων (όπως αυτά που προκύπτουν από μεταφράσεις, προσαρμογές ή άλλες αλλαγές που πραγματοποιούμε, προκειμένου το περιεχόμενό σας να λειτουργεί καλύτερα με τις Υπηρεσίες μας), επικοινωνίας, δημοσίευσης, δημόσιας εκτέλεσης, δημόσιας προβολής και διανομής του εν λόγω περιεχομένου».

Η επίμαχη πρόταση είναι η εξής:

«Τα δικαιώματα που εκχωρείτε στη συγκεκριμένη άδεια παραχωρούνται για το συγκεκριμένο σκοπό της λειτουργίας, της προώθησης και της βελτίωσης των Υπηρεσιών μας, καθώς και για την ανάπτυξη νέων Υπηρεσιών. Αυτή η άδεια εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας (για παράδειγμα, για μια καταχώριση επιχείρησης που έχετε προσθέσει στους Χάρτες Google)».

Tελικά τα έγγραφα που θα ανεβάσω αύριο, μεθαύριο στo Drive σε ποιον ανήκουν; Σε μένα ή στη Google;


ΠΗΓΗ...tovimagr





ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΒΕΣΚΟΥ
Maria Veskou

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...