Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΤΑ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ.


Τα (φιλελληνικά) σχόλια των Γερμανών για τις δηλώσεις Λαγκάρντ
Το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα die Zeit με τα περισσότερα σχόλια: φαίνεται ότι οι Γερμανοί (πολίτες) συμπάσχουν περισσότερο
από τη διοίκηση του ΔΝΤ
Οι σκληρές δηλώσεις της Λαγκάρντ για την Ελλάδα προκάλεσαν θύελλα σχολίων και στη γερμανική εφημερίδα die Zeit. Μέσα από τα (εγκεκριμένα) σχόλια φαίνεται ότι τουλάχιστον κάποιοι από τους αναγνώστες, ασκούν κριτική στις τακτικές του ΔΝΤ – και δε βάζουν όλους τους Έλληνες στο  ίδιο τσουβάλι . Μερικά από τα σχόλια είναι τα εξής:

«Τι άλλο να πει κανείς, παρά ότι η Λαγκάρντ έχει δίκιο.»

«Η Λαγκάρντ λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Αν θα πράξει αναλόγως είναι άλλο καπέλο (βλέπε Μέρκελ).»

«Ενδιαφέρουσα δήλωση!
Οι Έλληνες πρέπει να πιάσουν τους πλούσιούς τους και τους διεφθαρμένους τους πολιτικούς και επιτέλους να αντισταθούν στο άδειασμα της χώρας τους. Πού ακριβώς πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια; Αυτό θέλω να μάθω! Ο «κανονικός» Έλληνας δεν τα πήρε. Άρα ποιός τα έχει; Ως φορολογούμενος έχω δικαίωμα να μάθω πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά. Στο κάτω κάτω η Γερμανία πληρώνει, και όχι μόνο η Γερμανία.»

«Δεν αντέχω άλλο.
Γιατί είναι τα παιδιά στην Αφρική τόσο φτωχά; Δεν αναγκάζει το ΔΝΤ τις χτυπημένες χώρες της Αφρικής να πληρώσουν τα χρέη τους μαζί με τους τόκους μέχρι τελευταίας δεκάρας; Δεν φέρνει με τα ίδια «επιδιορθωτικά μέτρα» τα παιδιά της Ελλάδας σε παρόμοια θέση με την Αφρική; Είμαστε όλοι άνθρωποι. Αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους. Το σύστημα είναι κατασκευασμένο από ανθρώπους, δεν είναι νόμος της φύσης, όπως η βαρύτητα.
Το ποιός κερδίζει πολλά μέσα σ’αυτό το σύστημα δεν είναι πια μυστικό. Δεν είμαι υπέρ του να χαρίζουμε δεξιά αριστερά, αλλά είμαστε και παραμένουμε άνθρωποι. Αυτό θα έπρεπε να είναι η αρχή για όλες τις πράξεις. «

«Αχ, κυρία Λαγκάρντ, οι μικροί καθημερινοί άνθρωποι είναι που παλεύουν κάθε μέρα για την επιβίωση! Οι Κακοί δεν πληρώνουν φόρους! Ή μήπως είναι κυρίως οι φίλοι σας, οι διοικούντες, που δεν πληρώνουν φόρους, που βγάζουν την περιουσία τους στο εξωτερικό και αφήνουν τους φτωχούς να πεινάσουν! Τι θα πει τέλος πάντων ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; Ποιός είναι υπεύθυνος; Η ανώτερη τάξη!»

«Η Λαγκάρντ θα έπρεπε να ντρέπεται. Κάνει αυτό που κάνει συνήθως η ελίτ: στρέφει φτωχούς εναντίον φτωχών. Αυτό κάνουν και οι δικοί μας, από τον Sarrazin μέχρι τη Μέρκελ, όταν θέλουν να κατηγορήσουν τους μετανάστες. Είναι υπολογισμένο, και προέρχεται από τους συντηρητικούς. Κι επιπλέον, αυτά τα σιχαμερά ψέματα. Πώς να πληρώσουν οι φτωχοί τους φόρου; Πώς να πληρώσουν οι άνεργοι; Πώς να ικανοποιήσει κάποιος τη Λαγκάρντ, που φυτεύει κολοκυθάκια στο μπαλκόνι του για να φάει; Φτάνει! Τέλος με αυτό το τροπάρι για τους τεμπέληδες, εγωιστές Έλληνες. Αυτός ο ρατσισμός είναι αβάσταχτος.»

«Ω, πολύ σκληρά λόγια είπε… ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους. Ωωωω, τι σκληρό!
Σκέψου, να πρέπει να πληρώνεις φόρους.»

«Πολύ συγκινητικό κυρία Λαγκάρντ! Πόσο σχιζοφρενικό ακούγεται αυτό από το στόμα μιας γυναίκας που δεν έχει ιδέα από φτώχια, η οποία με τη βοήθεια των ειδικών κρατάει τους φόρους της όσο πιο χαμηλά μπορεί. Ξέρει ακριβώς ποιοί είναι αυτοί στην Ελλάδα που δεν πληρώνουν φόρους. Προέρχονται από την κάστα της και γι’ αυτούς το λαβείν είναι πιο γλυκό από το δούναι.»

ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...