Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ.


ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ.
Η Θεσσαλονίκη παραδομένη στο μίσος (του)


Μέχρι τώρα υποθέταμε ότι το «Άλλο Αθήνα άλλο Θεσσαλονίκη»εξαντλείται στις ανεκδιήγητες διαμάχες για το πώς λένε την μπουγάτσα και το σουβλάκι στις δυο πόλεις (σ.σ Η μάχη το 2012 χωρίς νικητή συνεχίζεται με απώλεια χρήσιμων εγκεφαλικών κυττάρων και από τις δυο πλευρές).

Τώρα μαθαίνουμε ότι στη Θεσσαλονίκη του Άνθιμου επικρατεί ο νόμος του Ισλάμ, στην Αθήνα οι «Ισλαμιστές» είναι πιο χαλαροί. Μην περάσει το πολύχρωμο πλήθος από τους δρόμους που ενώνει τους δυο ναούς στη Θεσσαλονίκη (του). Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας υπεύθυνος ο Άνθιμος, βασικά κάτι παιδιά που ήρθαν και του είπαν ότι δεν είναι πράγματα αυτά και ο Άνθιμος τι να κάνει, άκουσε το ποίμνιο. Αν τολμήσει και περάσει η gay παρέλαση μπροστά από τους ναούς, κάτι παιδιά που δεν τα έβαλε ο Άνθιμος άλλα πήγαν μόνα τους σε αυτόν και του είπαν «Άγιε Πατέρα δεν είναι πράγματα αυτά πρέπει να τα σταματήσουμε» θα εμποδίσουν τους «αμαρτωλούς».

Ξέρεις τι είναι αυτή η απειλή; Αυτό το «πήρατε το μηνυματάκι»; Είναι τα ίδια που λέει και ο άλλος ο αρχηγός. Ο αρχηγός ποτέ δεν είναι παρών στα χτυπήματα τον Πακιστανών της Αθήνας. Ο αρχηγός πίνει το ουισκάκι του και τα τσιράκια του ανακοινώνουν τα χτυπήματα. Εκείνος βρέχει τα χείλια του με λίγο φτηνό ουίσκι πριν πει στο τηλέφωνο: «Μαλάκες να είστε πιο προσεκτικοί όταν χτυπάτε. Μην μας μείνει και κανένας στον τόπο. Μην μας πάνε μέσα και για φόνο».

Ο Άνθιμος ζει στη Θεσσαλονίκη του. Όχι στην Θεσσαλονίκη που έβγαλε τις Τρύπες, τους Xaxakes και τον Αύγουστο Κορτώ. Ούτε στη Θεσσαλονίκη που την παρομοιάζουν τα ξένα έντυπα με την Βαρκελώνη. Ούτε στη Θεσσαλονίκη του Χριστιανόπουλου. Ούτε καν στη Θεσσαλονίκη των Λαδάδικων και των μπουζουξίδικων. Ο Άνθιμος ζει στη Θεσσαλονίκη των «μαρτύρων του Κυρίου». Ποτίζει με μίσος τους ανθρώπους της πόλης. Δεν είναι η cult φιγούρα όπως μερικά media θέλουν να τον παρουσιάσουν. Έχει ακόμα επιρροή. Ο κόσμος τον ακούει από τους άμβωνες και μετά κάνει τον σταυρό του. Και τώρα που έχουμε και πρωθυπουργό που ζητάει την βοήθεια του θεού και έβαλε υπουργείο για την Μακεδονία μας, ποιος τον πιάνει!

«Προσεύχομαι κάθε μέρα για να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση» λέει στοβίντεο. Εννοείται. Είναι και δικοί μας άνθρωποι. Θα βάλουμε καλύτερα ηχεία για τις προσευχές μας.

Φταίει ο Άνθιμος; Φυσικά και δεν φταίει. Ο άνθρωπος προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα του. Είναι και διπλός ο αγώνας του (σ.σ. Panikas is dead) ο άνθρωπος έχει να πολεμήσει με τις δυνάμεις του «κακού» μόνος του. Οι άλλες οι δυνάμεις, οι υποτίθεται υγιείς και νέες τι ακριβώς κάνουν για την πόλη τους;

Για παράδειγμα η Εύα Καιλή. Η οποία έχει σταθερή παρουσία στα ψηφιακά μέσα και θα μπορούσε να την ακούσει όλος ο πλανήτης. Τι ακριβώς κάνει τις τελευταίες μέρες όταν στην πόλη της συμβαίνει το Ισλάμ του Άνθιμου; Συνοπτικά από το λογαριασμό της στο twitter: Ευχαρίστησε για την πρωτιά της, την ψιλοείπε στο Βενιζέλο, αποκάλεσε κουκλίτσα μια follower επειδή της είπε «ότι παίρνει μαθήματα ζωής και ψηλά το κεφάλι», έχει επιλέξει ένα λευκό φόρεμα και υπέροχη ίσια κόμμωση για φωτογραφία της και της άρεσε ένα άρθρο για την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στην Ουρουγουάη που οδήγησε σε μείωση της εγκληματικότητας.

Όμως, δεν θα μπορούσε να βρει λίγα λεπτά αυτή την εβδομάδα να τοποθετηθεί για όσα συμβαίνουν στην πόλη που την έβγαλε «πρώτη σε σταυρούς αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει»;

Μάλλον φοβάται μήπως σκοντάψει σε κανέναν αγιασμό με τον Άγιο Πατέρα της Εκκλησίας και της πει με το μειλίχιο ύφος του: «Εύα παιδί μου, τι πράγματα ήταν αυτά που είπες;».
Ευτυχώς που η Θεσσαλονίκη έχει και αυτό τον Δήμαρχο. Φαντάσου να είχε τον άλλο το μουστακαλή. Την λυπήθηκε αυτή την φορά τη Θεσσαλονίκη ο διάβολος γιατί όπως είπαμε ο θεός είναι με το μέρος του Άνθιμου. Και μόνο.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...