Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΕΝΑΣ ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Ένας σκωτσέζος συγγραφέας επιλέγει να χειρουργηθεί σε Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο
 Και εξαίρει στη Guardian το ήθος, την ικανότητα και την αυτοθυσία ορισμένων Ελλήνων γιατρών του Δημοσίου
Για τον σκωτσέζο συγγραφέα Paul Johnston, η εμπειρία του στο Ελληνικό Δημόσιο νοσοκομείο μπορεί να περιγραφεί ως αξιοθαύμαστη! 


Δεν είναι τυχαίο πως επέλεξε να χειρουργηθεί στη χώρα μας παρά στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην Πολυκλινική της Ομόνοιας, στην παλιά εμπορική καρδιά της Αθήνας, εκεί όπου ναρκομανείς, μετανάστες και άστεγοι συνωστίζονται, οι θεράποντες ιατροί ενός Δημόσιου Νοσοκομείου δίνουν μάχη ώστε να κρατήσουν το Ελληνικό Σύστημα Υγείας όρθιο. Χωρίς φακελάκια, με ελάχιστη ιατροφαρμακευτική βοήθεια, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, με φιλική διάθεση, ενεργούν γρήγορα, ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς τους.

Όπως αναφέρει, οι γιατροί στην Πολυκλινική ενδιαφέρονται για ένα μοναδικό πράγμα: να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους ασθενής τους κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Έγινε μάρτυρας περιστατικού στο οποίο μέλη της Χρυσής Αυγής «προσφέρουν» τις υπηρεσίες τους στους υπαλλήλους του νοσοκομείου, πολλοί εκ των οποίων αναγκάζονται να τις δεχτούν καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που βρήκαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητά τους παραβιασμένα στους σκοτεινούς δρόμους γύρω από την πλατεία.

Προσφέρουν μιας ζωτικής σημασίας κοινωνική υπηρεσία.

Κατά τον συγγραφέα μοιάζουν με «Έλληνες θεούς» καθώς πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και δέχτηκαν μείωση στο μισθό τους χωρίς δεύτερη κουβέντα. Το νοσοκομείο άλλωστε παλεύει καθημερινά με διάφορα περιστατικά (ναρκομανείς, μετανάστες, και απλούς πολίτες) αλλά το πιο σημαντικό προσπαθεί να κρατηθεί όρθιο σε μία εποχή όπου κινδυνεύει με κλείσιμο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

Κρατάνε το κεφάλι ψηλά σε μία εποχή όπου οι μεγάλοι βιομήχανοι, πλοιοκτήτες και επιχειρηματίες μένουν με σταυρωμένα χέρια.      


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...