Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΣΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΟΥ IMAGINE CUP 2012 Η ΕΛΛΑΔΑ.


Στους φιναλίστ του Imagine Cup 2012 η Ελλάδα

Η ομάδα Symbiosis βρέθηκε μεταξύ των έξι πρώτων στο «Σχεδιασμό Λογισμικού»


Τους νικητές του 10ου Imagine Cup, ανακοίνωσε η Microsoft. Πρόκειται για το σημαντικότερο ίσως φοιτητικό διαγωνισμό τεχνολογίας με στόχο την ανάδειξη τεχνολογικών καινοτομιών από φοιτητές.

Το project που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού» (Software Design) αναπτύχθηκε από την ομάδα της Ουκρανίας και ονομάζεται «quadSquad». 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής να επικοινωνούν λεκτικά, χρησιμοποιώντας ειδικά προσαρμοσμένα γάντια και μια εφαρμογή smartphone που μεταφράζει τις κινήσεις της νοηματικής γλώσσας σε ομιλία. 

Στην κατηγορία «Game Design», νίκησαν η ομάδα TANG Thai της Ταϊλάνδης, που εστίασε στο περιβάλλον και η ομάδα Drexel Dragons της Αμερικής, η οποία εστίασε στην εκπαίδευση μαθηματικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα Symbiosis συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στους διεθνείς τελικούς, καθώς βρέθηκε μεταξύ των έξι φιναλίστ στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού». 

Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Μανδηλιώτη, Κώστα Τούμπα, Κατερίνα Κυπριώτη και Κική Κάζα. 

Η πρόταση της Symbiosis συνιστά μια νέα θεώρηση της υποστήριξης των μελών της κοινότητας της νόσου Alzheimer, η οποία μέσω της προηγμένης σχεδίασής της στοχεύει στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση κέρδισε και ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέντορας της ομάδας Symbiosis, καθώς έλαβε το «Faculty Award», βραβείο που δόθηκε φέτος για πρώτη φορά. 

Ο κ. Χατζηλεοντιάδης έχει συμμετάσχει με ιδιαίτερη επιτυχία στο παρελθόν στο Imagine Cup ως μέντορας φοιτητικών ομάδων, κάποιες εκ των οποίων είχαν κατακτήσει θέσεις στην τελική τριάδα των παγκόσμιων νικητών. 

Για τη συνολική του συνεισφορά και την εξαιρετική καθοδήγηση που έχει προσφέρει από το ρόλο του καθηγητή-μέντορα επιλέχτηκε ως ένας από τους δύο καθηγητές διεθνώς που ξεχώρισαν για τη συνολική τους συμβολή στο διαγωνισμό και έλαβαν το συγκεκριμένο βραβείο.





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...