Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΚΡΥΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!



Το παρακάτω αποτελεί απόσπασμα ενός αντίγραφου από προπολεμικό αυθεντικό έγγραφο, που περιγράφει τις μυστικές τοποθεσίες κρυμμένων θησαυρών που αποκάλυψε ένας αγωγιάτης παππούς στον εγγονό του, στις αρχές του 1900. 

Ο εγγονός κατέγραψε κάποια στιγμή σε ένα έγγραφο τις ιστορίες αυτές.  Αυτό το έγγραφο βρέθηκε στην κατοχή ενός δασοφύλακα, ο οποίος προσπαθούσε να βοηθήσει τον κληρονόμο να προσδιορίσει τις τοποθεσίες των θησαυρών.  Ο ιδιοκτήτης του πρωτότυπου εγγράφου πέθανε, και έτσι παρέμεινε το έγγραφο στα χέρια του δασοφύλακα. 

Οι τόποι και τα χωριά που αναφέρει είναι κάπως δύσκολο να βρεθούν, εκτός αν κάποιος γνωρίζει καλά την περιοχή, μια και περιγράφονται παλιά ονόματα που πιθανόν να μην υπάρχουν σήμερα.
Το καταθέτουμε στο κοινό, και ευχόμαστε κάποιος να είναι τυχερός να βρει τους θησαυρούς που περιγράφει, αλλά και να είναι μετέπειτα αρκετά αγνός και φιλάνθρωπος, έτσι ώστε να "χαρίσει" μία μερίδα στους φτωχούς.

Ακόμα και αν δεν βρεθεί ποτέ ο θησαυρός, που μπορεί να έχει βρεθεί κιόλας, δεν γνωρίζουμε, το παραθέτουμε, σαν ένα ιστορικό και πολιτιστικό ντοκουμέντο της περιοχής της Μακεδονίας όπως την περιέγραφαν πριν 100 περίπου χρόνια.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην παληά Μακεδονία σ' έναν τόπο μισό βάλτος και μισό ξέρα υπάρχει ένας μύλος.  'Οταν βρεθεί ο μύλος, μπροστά από την πόρτα του μύλου Ι βήμα υπάρχουν θαμένες 50 οκάδες χρυσού και προς την επάνω κατεύθυνση του μύλου υπάρχει οροπέδιο, στο οροπέδιο υπάρχουν τρία δέντρα μούρων, στη διπλανή πλευρά του μεσαίου δέντρου μούρων, υπάρχει μνήμα ζαρκαδιού, μέσα στο μνήμα αυτό υπάρχουν 105 οκάδες χρυσού και ασημιού και απέναντι από το μνήμα υπάρχει ένα γυμνό βουνό. 
 Στο βουνό παρατηρούνται πέτρες σε διάφορα χρώματα, στον τόπο αυτό υπάρχουν ζώα.  Από τις χρωματιστές πέτρες η μία είναι δουλεμένη σε σχήμα αγελάδας ή βοδιού, στον αυχένα της υπάρχει πεύκο.  Στο μεσαίο τμήμα αυτών των πετρών υπάρχει ένα μνήμα.  Μέσα στο μνήμα υπάρχουν 15 οκάδες χρυσού. 
 'Επειτα στο σπήλαιο του τάφρου Μπαλαμπάνσκι επάνω στην τρύπα μπαίνοντας στη διπλανή πλευρά υπάρχει ένα σημείο Ξ, μέσα στο σπήλαιο θα βρεθεί ένα καντάρι 99 οκάδων, στο συμπαγές (το τόπι) του κανταριού υπάρχει κάτι σαν τοίχος, αλλά ίσως ο τοίχος αυτός να έχει χαθεί, στο πάτο αυτού του τοίχου υπάρχουν 92 οκάδες χρυσού.  Κατά δεύτερο από το χωριό Καραμπουλάκ πηγαίνοντας από το χωριό Μπλάντσι περνάει ένα ρυάκιο, στο ρυάκιο υπάρχει ένας δρόμος περάσματος, στο πέρασμα υπάρχει ένας μύλος και κατόπι απ' αυτόν στο χωρίο Καρά Μπουλάκ υπάρχει ο μύλος Αγελίρ, στην καμινάδα του μύλου και μέσα στην καμινάδα υπάρχει μιά πέτρα χρυσού 9 κιλών. 
 Κατόπιν πηγαίνοντας πηγαίνοντας προς το ελώδες χωριό της κωμοπόλεως (Περτερέ ??) στα δεκαοκτώ χιλιόμετρα υπάρχει μια γραπτή πέτρα, κάτω από την πέτρα υπάρχουν 3 οκάδες χρυσού. -Εκ μέρους του βοϊβόδα Νικόλα στο χωριό Γκιντέροβα, στο κατώφλι της πόρτας της εκκλησίας υπάρχουν πέντε χαλκών χρυσού. 
 Στο χωριό Τσαπαλάρ απέναντι από το χωριό υπάρχει ένα γυμνό βουνό και στο βουνό αυτό υπάρχει σκαλισμένη μια αρκούδα επάνω σε μιά πέτρα.  Ακριβώς προς την κατεύθυνση που βλέπει αυτή η αρκούδα σε μιά πέτρα υπάρχει μια κόττα με 12 κοτόπουλα.  Σ' αυτήν την πέτρα από κάτω υπάρχει χρυσός 18 οκάδων. 
 Μετά απ' αυτό υπάρχει το χωριό Τσανδάρ.  Γύρω εκεί κοντά υπάρχει ένα βουνό Γκιόζ Τεπέ, μετά από αυτό στο βουνό αυτό δίπλα υπάρχει μια μεγάλη πέτρα που έχει ένα σημάδι σχήματος Ξ.  Στο μέρος που υπάρχει το σημάδι αυτό πρέπει να υπάρχουν 100 οκάδες αγγλικών, γαλλικών και ελληνικών χρυσών.





ΠΗΓΗ...http://www.amra.gr

3 σχόλια :

Η περιοχή όπως λέει είναι η παληά Μακεδονία... Γιανιτσά, Σέρρες και Δράμα είναι πολύ πιθανά μέρη... Καλή επιτυχία σε όλους.

πάντως δεν πρέπει να είναι περιοχή Γιανιτσών, Πέλλας, ευρίτερη περιοχή, κλπ, ο πατέρας μου είναι από εκεί και έχει δουλέψει όλο τον βάλτο, εξκαπτικά έργα τοτε το 40 και μετά, είναι 85 ετών οι ονομασίες δεν του λένε τίποτα, προς Δράμα μου λέει. τσαντάρ χωριό το μόνο παλιό όνομα χωριού είναι Τσαντάλ, έξω από Γιανιτσά η σημερινή ονομασία είναι Σάνδαλος. (Ίσως πάλι ναναι σε εφάφη της Βουλγαρίας ή και Τουρκίας μέσα).

το γκιοζ τεπε ειναι βουνο στην σμυρνη ρε παιδια

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...