Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

"ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ.ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ".


«Ναι, είμαι βλάσφημος. Χωνέψτε το»
O αιγύπτιος blogger Maikel Nabil Sanad καταγγέλλει το διαρκές Χυτήριο της χώρας του

Στις 7 Οκτωβρίου, ο γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου αποφάσισε να ξεκινήσει μια επίσημη έρευνα για την υπόθεση «βλασφημίας» του bloggerMaikel Nabil Sanad .  

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στο Foreign Policy, ότι το έγκλημα του ήταν να γράψει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, για τα αθεϊστικά του πιστεύω. Οι αιγυπτιακές αρχές χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή ως «εξύβριση του Ισλάμ» ενώ δεν δίστασαν να συλλάβουν τον φίλο του Alber Saber, οποίος κρατείται μέχρι σήμερα και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες. 

Παρά το γεγονός ότι η Αίγυπτος έχει υπογράψει μια σειρά παγκόσμιων συμφώνων για την ελευθερία του λόγου, υπάρχουν περίπου 20 νόμοι, οι οποίοι είναι οπισθοδρομικοί και χαρακτηρίζουν ως παράνομη τη διαφορετική γνώμη. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο Sanad και ο φίλος του είναι προσβολή του αιγύπτιου προέδρου, του κοινοβουλίου, του στρατού και των δικαστικών αρχών. Η κριτική κατά ενός ξένου πρόεδρου συγκαταλέγεται στα αδικήματα που έχουν διαπράξει και αντιμετωπίζουν έως τρία χρόνια κάθειρξης. 

Ο αυγύπτιος blogger, αναφέρει ότι μόλις έμαθε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θυμήθηκε την καταδίκη του φίλου του  Kareem Amer, το 2007, ο οποίος βασανίστηκε αρκετές φορές, ενώ τον περισσότερο καιρό έμενε στην απομόνωση, κατά τη διάρκεια της τετραετούς φυλάκισής του. 

Σημειώνεται ότι εδώ και ένα χρόνο έχουν κατηγορηθεί έξι χριστιανοί, τέσσερις άθεοι και ένας σιίτης για τον ίδιος ακριβώς λόγο. 

Ο συντάκτης του κειμένου αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αίγυπτο του 21ου αιώνα και παράλληλα η παγκόσμια κοινότητα να μην αντιδράει. Κατά τον ίδιο, το φαινόμενο αυτό διαδίδεται και στις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες, όπου η ελευθερία του λόγου χάνει πολύτιμο έδαφος, το οποίο κατακτάται από το θρησκευτικό φανατισμό. 

«Οι θρησκείες είναι απλώς μια συλλογή από πιστεύω που δεν μπορούν να αποδειχτούν. Ακόμα δεν μπορώ να φανταστώ ότι τον 21ο αιώνα υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν στη φυλακή επειδή δεν πιστεύουν ότι κάποιος περπάτησε στο νερό, μια παρθένα γέννησε ένα παιδί, ή ένας άντρας πέταξε στον παράδεισο πάνω σε ένα γάιδαρο. H ανοχή σε αυτή τη νέα Ιερά Εξέταση μεταφέρει τον κόσμο μας πίσω στο Μεσαίωνα, και αυτό θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές μας.», συμπληρώνει ο ίδιος.  



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...