Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ LISING ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, έθεσε υπόψη των αρμοδίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των εγκεκριμένων δανείων των αγροτών από την ΑΤΕ Lising για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, έπειτα από τη συγχώνευση της ΑΤΕ με την Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι οι εκατοντάδες αυτοί αγρότες ( πολλοί εκ των οποίων είναι κάτοικοι του Ν. Πέλλας ) έχουν περιέλθει πλέον σε απόγνωση, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή ΑΤΕ Leasing έχει τεθεί υπό εκκαθάριση και αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δανείων που η ίδια στο πρόσφατο παρελθόν ενέκρινε. Οι ενδιαφερόμενοι όμως αγρότες, οι οποίοι βεβαίως δεν ήταν δυνατό να είχαν προβλέψει την αρνητική αυτή εξέλιξη, προχώρησαν ήδη στην καταβολή των εγγυητικών επιστολών και των δαπανών σύνδεσης στη ΔΕΗ. 
Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς, μη έχοντας ιδίους πόρους, κατέβαλαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά στη ΔΕΗ ( προκειμένου μάλιστα να προλάβουν τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών ), δανειζόμενοι χρήματα από τις ίδιες τις κατασκευαστικές εταιρείες, αφού είχαν ως δεδομένο ότι τα εγκεκριμένα δάνειά τους θα εκταμιευτούν.
Για τους λόγους αυτούς ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα σε εξεύρεση λύσης, προκειμένου και η εκταμίευση των χρημάτων από τα συγκεκριμένα δάνεια να πραγματοποιηθεί, αλλά και να δοθεί παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα της καταληκτικής ημερομηνίας που έχει θέσει η ΔΕΗ για να θεωρηθεί εμπρόθεσμη η κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων. Σε διαφορετική περίπτωση ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους Υπουργούς να εγγυηθούν ότι θα μεριμνήσουν ώστε να επιστραφούν στους αγρότες που δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την επένδυσή τους τα ποσά που έχουν ήδη καταβάλει στη ΔΕΗ για εγγυητικές επιστολές και δαπάνες σύνδεσης.


     ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...