Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ.



Αυτοψία για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την πορεία υλοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο 

Πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Άλκη Νουσηκύρου  


Ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετέβη την Τετάρτη 7/11 στην περιοχή μας για την αξιολόγηση παρεμβάσεων βελτίωσης της εθνικής οδού στο τμήμα Έδεσσα-Άγρας που παρουσιάζει υψηλό βαθμό επικινδυνότητας καθώς επίσης και της πορεία κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων στον οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Η πρόσκληση και η οργάνωση της αυτοψίας έγινε από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα τεχνικών έργων κ. Άλκη Νουσηκύρου, ενώ στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου. 

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο εξέτασε τη δυνατότητα βελτίωσης του τμήματος Ψιλή Βρύση-Άγρας με τη δημιουργία μίας τρίτης λωρίδας οδοστρώματος. Για το συγκεκριμένο έργο θα συνταχθεί μελέτη από την Περιφέρεια. 

Το κλιμάκιο εξέτασε επίσης την εξέλιξη του έργου κατασκευής των δύο αθλητικών εγκαταστάσεων στον οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει ενταχθεί το έργο «ανόρυξη δύο γεωτρήσεων στον Π. Άγιο Αθανάσιο» που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία διενέργειας της αυτοψίας και τη συνεργασία τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Άλκη Νουσηκύρου. Ο κ. Νουσηκύρου βλέπει μπροστά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν επείγουσα σημασία για την τοπική κοινωνία, όπως η οδική ασφάλεια και η ανάπτυξη. Η προοπτική προσέλκυσης αθλητικών ομάδων και δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του συμπλέγματος Καταρράκτες Έδεσσας-Λίμνη Άγρα-Βεγορίτιδα-Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας-Παλαιός-Νέος Άγιος Αθανάσιος-Χιονοδρομικό Κέντρο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για την Έδεσσα αλλά για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η μετακίνηση των επισκεπτών στο τρίγωνο Παλαία Χώρα-Ορεινή Έδεσσα και Λουτράκι Αλμωπίας προσθέτει αξία στην τουριστική εμπειρία των επισκεπτών. Με την κατασκευή των αθλητικών υποδομών θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε και να εξυπηρετήσουμε ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και αξιοποιώντας πλήρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φυσικού περιβάλλοντος και υποδομών αναψυχής της περιοχής. Εξάλλου, η εμπειρία του κ. Νουσηκύρου από την ενασχόλησή του με τα αθλητικά και ιδιαίτερα, τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Πέλλας και όχι μόνο, θεωρείται πολύτιμη για την ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων με πολλαπλά οφέλη για την Πέλλα, τους κατοίκους της και τους επισκέπτες».  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...