Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ BARCODE.


Ο Norman Joseph Woodland, ο οποίος μαζί με τον Bernard Silver, δημιούργησαν το barcode, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών στο Νιου Τζέρσεϊ των Η.Π.Α., μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Το συγκεκριμένο σύστημα αναγνώρισης δεδομένων, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον στην πλειοψηφία των αντικειμένων έχοντας κυριαρχήσει στον χώρο του εμπορίου, έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του ’40 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις Η.Π.Α. το 1952. Στη συνέχεια πωλήθηκε για 15.000 δολάρια στην εταιρεία αποθήκευσης μπαταριών «Philco», ωστόσο έληξε στη δεκαετία του '60, επιτρέποντας στην IBM (όπου εργαζόταν ο Woodland) να το τελειοποιήσει στη σημερινή του μορφή.

Εκτιμάται ότι o συγκεκριμένος γραμμικός κώδικας ανιχνεύεται περισσότερες από 5 δισ. φορές την ημέρα.

Τα τέσσερα δάχτυλα και το... πακέτο με τις τσίχλες

Η ευφυΐα του Norman Joseph Woodland ήταν μεγάλη και για χρόνια βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Χρειάστηκαν 22 έτη προκειμένου η εφεύρεσή του να κάνει την επίσημη «πρώτη» σε κατάστημα των Η.Π.Α., καθώς η τεχνολογία λέιζερ που χρειαζόταν προκειμένου να διαβαστεί ο γραμμικός κώδικας δεν είχε ακόμα ανακαλυφθεί.

Το πρώτο αντικείμενο με barcode που πέρασε κάτω από το ειδικό μηχάνημα λέιζερ ήταν ένα πακέτο τσίχλες σε σούπερ μάρκετ του Οχάιο το 1974.
Όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του το 1999 η ιδέα για να φτιάξει τον συγκεκριμένο γραμμικό κώδικα δημιουργήθηκε μια ημέρα που καθόταν σε μια καρέκλα μέσα στην άμμο. Έχοντας στο μυαλό του το σύστημα Μορς άρχισε να κάνει σχέδια με τα δάχτυλά του πάνω στην άμμο. Κάποια στιγμή για λόγο που δεν μπόρεσε να καταλάβει ποτέ, τα δάχτυλά του δεν σχημάτισαν τελείες και παύλες αλλά κάθετες γραμμές. Και εγένετο... barcode!

«Θεέ μου. Τώρα έχω τέσσερις γραμμές, οι οποίες μπορεί να είναι μεγαλύτερες ή στενότερες από τελείες και παύλες», τόνισε.

Το 2011 τόσο ο Norman Joseph Woodland όσο και ο Bernard Silver εντάχθηκαν στο Hall of Fame των Εθνικών Εφευρετών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας




ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...