Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ένας λαμπρός ήλιος ξεπρόβαλε σήμερα παραμονή Χριστουγέννων στον ουρανό του αγαπημένου μας χωριού.
Υπάρχει αρκετό κρύο και οι παρέες μικρών παιδιών άρχισαν να κατακλύζουν τα σοκάκια του χωριού ψάλλοντας τα κάλαντα.
Το βράδυ που μας πέρασε, σε όλη την περίμετρο του χωριού ακούγονταν γιορτινές φωνές από παρέες νέων , αλλά και μεγαλυτέρων, καθώς αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο ΚΟΛΝΤΑ ΜΠΑΜΠΟ.
Μεγάλες φωτιές, πολύ κρασί και κρέας, συνόδεψαν το γλέντι και όλοι οι κάτοικοι με ευλάβεια αναμένουν το μήνυμα της γέννησης του Σωτήρα.
Από νωρίς σήμερα γαργαλιστικές μυρωδιές έχουν απλωθεί στην ατμόσφαιρα, σημάδι ότι οι νοικοκυρές έχουν πιάσει δουλειά, φτιάχνοντας τα μελομακάρονα και τους σπιτικούς μπακλαβάδες.
Μυρωδιές από χωριό, που μόνο όποιος έχει ζήσει σε τέτοιους τόπους, μπορεί να το καταλάβει.
Σε πολλά σπίτια οι νοικοκυραίοι έχουν προγραμματίσει το σφάξιμο του γουρουνιού, ενώ το κρεοπωλεία , 'εχουν την τιμητική τους για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ταΐζουν δικό τους γουρούνι.
Τα εμπορικά καταστήματα επίσης κατακλύζονται από γονείς και παιδιά, αλλά και από νονούς που ψάχνουν το καλύτερο δώρο για τα βαφτισιμιά τους.
Νωρίς το πρωί η καμπάνα της εκκλησίας χτύπησε χαρμόσυνα, καλώντας τους πιστούς για τη θεία λειτουργία.
Χριστούγεννα λοιπόν και οι Πρόμαχοι τιμούν τη θρησκευτική μας παράδοση και την λαογραφία, παρά την δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας, αναβιώνοντας τα πατροπαράδοτα έθιμα, αντικρίζοντας με αισιοδοξία και πίστη το μέλλον, που παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες , αγωνίζονται με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια σε αυτό το έσχατο άκρο της Ελλάδας μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

1 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...