Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΜΥΘΟΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;


Μύθοι ή πραγματικότητα no.1 (Υγεία)


Μύθος : Δεν δίνω αίμα γιατί η αιμοδοσία εξασθενεί τον οργανισμό!
Πραγματικότητα : Αν σας φοβίζει η ιδέα της αιμοδοσίας τότε δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεται δικαιολογίες για να την αποφύγετε! Μάλιστα, ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αναπληρώνει το αίμα που «χάνεται» με την αιμοδοσία, αφού ο μυελός των οστών δε σταματά ποτέ να ανανεώνει τα αποθέματά του σε ερυθρά αιμοσφαίρια.

Μύθος : Τα τσιγάρα light δε βλάπτουν όσο τα κανονικά!
Πραγματικότητα : Κι όμως τα τσιγάρα light συνδυάζονται με αυξημένο κάπνισμα. Που στηρίζεται αυτό; Ένας καπνιστής που έχει συνηθίσει τα κανονικά τσιγάρα και αποφασίζει να περάσει στα πιο ελαφριά, συνήθως καπνίζει περισσότερο από αυτά, επειδή θέλει να δώσει στον οργανισμό του την ποσότητα της νικοτίνης στην οποία τόσο καιρό ήταν εθισμένος. Ακόμα, με τα light τσιγάρα ο καπνιστής εισπνέει βαθύτερα τον καπνό, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση μιας μορφής καρκίνου, το αδενοκαρκίνωμα.

Μύθος : Το έλκος οφείλεται στο στρες
Πραγματικότητα : Κι όμως, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις περισσότερες περιπτώσεις έλκου. Ένας ακόμη παράγοντας είναι η αυξημένη έκκριση υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το στρες μπορεί να επιδεινώσει την πάθηση, αλλά όχι να την δημιουργήσει.

Μύθος : Θα πιώ ένα δυνατό καφέ για να ξεμεθύσω!
Πραγματικότητα : Ούτε ο καφές, ούτε το κρύο ντους μπορούν να καταπολεμήσουν τη μέθη. Μόνο ο χρόνος βοηθάει. Το συκώτι μεταβολίζει το αλκοόλ με ένα ρυθμό 4-12 γραμμάρια την ώρα. Μόνο, λοιπόν, όταν το συκώτι καθαρίσει και το τελευταίο υπόλειμμα αλκοόλ από το αίμα σας θα έχετε ξεμεθύσει.

Μύθος : Η ρινορραγία θα σταματήσει αν γείρουμε το κεφάλι πίσω!
Πραγματικότητα : Με αυτόν το τρόπο διευκολύνεται η ροή του αίματος προς το στόμα και τον λάρυγγα, καθιστώντας την κίνηση αυτή λανθασμένη. Η καλύτερη αντιμετώπιση της ρινορραγίας είναι να γείρετε το κεφάλι ελαφρώς μπροστά, πιέζοντας με τον δείκτη και τον αντίχειρα τη βάση της μύτης. Εάν δε σταματήσει το πολύ σε μισή ώρα, τότε καλύτερα να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.


Πηγή : "Μύθοι ή πραγματικότητα",Άγγελος Βενέτης,Εκδόσεις ΠΟΡΦΥΡΑ,ISBN:960-7902-19-x

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...