Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.



 Στην επιβεβλημένη ανάγκη για ορθολογική και προπάντων δίκαιη φορολόγηση των αγροτών, επικέντρωσε ο Γιώργος Καρασμάνης την τοποθέτησή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο.
  Κατ΄ αρχήν, ζήτησε να ισχύσει ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή να υπάρξει μέριμνα και προστασία για τους μικρούς παραγωγούς, με την συνέχιση παραμονής τους στο ειδικό καθεστώς, χωρίς τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, όπως άλλωστε προβλέπεται και από σχετικούς κοινοτικούς Κανονισμούς. Σημείωσε μάλιστα ότι, αυτό είναι και ψήφισμα – πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ: Να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς όσοι έχουν ακαθάριστο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι, όπως ορίζει ρητά σχετική κοινοτική ντιρεκτίβα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που το κοινοτικό Δίκαιο τις έχει χαρακτηρίσει ακατάσχετες, ανεκχώρητες και αφορολόγητες.
Στο θέμα της πρόβλεψης για ένταξη των αγροτών (για τη χρήση του 2013) στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με τρεις συντελεστές (22%, 32% και 42%), τόνισε ότι, αν ισχύσει, θα συνεπάγεται υπέρμετρη φορολόγηση. Επίσης χαρακτήρισε ως άδικη την πρόβλεψη του Νομοσχεδίου, να ισχύσει από το 2014 και μετά ένα και μοναδικός συντελεστής. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα είναι ¨ισοπεδωτικό¨, αφού δεν θα λαμβάνει υπόψη σοβαρές ιδιαιτερότητες όπως, είδος καλλιέργειας ή εκτροφής, αποδόσεων, ηλικίας, γεωγραφικής περιοχής, εισοδήματος κλπ.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, ζήτησε επίσης να ξεκαθαριστεί – μια και το Νομοσχέδιο δεν αναφέρεται σ΄ αυτό – ότι τα χωράφια δεν φορολογούνται και ότι ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ. Ακόμη τόνισε ότι, σε περίπτωση κατάργησης του ειδικού καθεστώτος, πρέπει να διευκρινιστεί πώς θα γίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής και στο μεγάλο θέμα της προσέλκυσης νέων στην αγροτική απασχόληση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει τεράστιο προς τον εθνικό στόχο της τόνωσης της υπαίθρου και της καταπολέμησης της μάστιγας της ανεργίας των νέων ανθρώπων. Και υποστήριξε ότι πρέπει να δοθούν σημαντικά κίνητρα, όπως πχ, αυτό που προβλέπει το Νομοσχέδιο για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 50%.
Ακόμη, έβαλε στο τραπέζι το πολύ σοβαρό ζήτημα της επιβολής έκτακτης εισφοράς στον κύκλο εργασιών των Φωτοβολταϊκών Πάρκων, προειδοποιώντας ότι απειλεί να οδηγήσει σε καταστροφή χιλιάδες αγρότες που – με προτροπή της Πολιτείας – έχουν επενδύσει… Μάλιστα, χαρακτήρισε ως εξωφρενικό το γεγονός ότι αυτή η εισφορά δεν θα αφαιρείται από το ακαθάριστο εισόδημα του αγρότη – επενδυτή, κάνοντας λόγο για πρωτάκουστο γεγονός να επιβάλλεται… ¨φόρος πάνω στο φόρο¨!!


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                  27/12/2012

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...