Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΕΙ ΞΥΛΑ!!!


Ποτέ άλλοτε η ευχή των χορτάτων για «καλή χρονιά» δεν ακουγόταν τόσο σαν κακόγουστο αστείο. Όμως, έχουν δίκιο απ' τη σκοπιά τους. Πού θα βρούνε καλύτερη; Από την 1η του μήνα και για την επόμενη δεκαετία - αν δεν ανατραπούν άρδην τα πράγματα - καθένας που θα πιάνει δουλειά θα έχει μισθό 580 ευρώ μεικτά, δηλαδή κοντά στα 3 ευρώ την ώρα, όταν η Κίνα τρέχει ήδη προς τα 6 ευρώ την ώρα. Μ' αυτούς τους όρους θα 'ναι πράγματι μια καλή χρονιά για τους καπιταλιστές. Καλή χρονιά θα 'ναι ειδικότερα για τους μεγαλοεργολάβους.

Με το έμπα του νέου χρόνου με τρεις υπουργικές αποφάσεις η κυβέρνηση μοίρασε 45 εκατομμύρια ευρώ στις κοινοπραξίες «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», «Μορέας» και «Αττική Οδός». Καλή χρονιά θα 'ναι για τους πετρελαιάδες (όσο κι αν μειώθηκε η κατανάλωση, η παγωνιά δεν αντέχεται, στο τέλος τα καλοριφέρ ανάβουν). Καλή χρονιά και για τους τραπεζίτες (μ' αυτούς έχουμε χάσει το λογαριασμό, πόσα και πόσα έχουν πάρει ήδη με τα τρία στη σειρά μνημόνια...)

Δε θα είναι καλή χρονιά:

- Για όσους ήδη βλέπουν κομμένους τους μισθούς τους από τους νέους φόρους.
- Για όσους ήδη βλέπουν ότι με τον μισθό δεν βγάζουνε το μήνα.
- Για όσους δεν έχουν καθόλου μισθό.
- Για όσους δεν έχουν καν κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι τους.
- Για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους που ούτε ως τις εκπτώσεις του Γενάρη δεν θα κατορθώσουν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους.
- Για τους μικροαγρότες που, στο όνομα της κρίσης, καλούνται να προπωλήσουν την παραγωγή τους σε τιμές που δεν βγάζουν ούτε τα πετρέλαια.

Δε θα είναι καλή χρονιά για τα παιδιά που βλέπουν στη μέση της χρονιάς να λείπουν ακόμα δάσκαλοι απ' τα σχολεία.

Πρέπει να 'ναι μια καλύτερη χρονιά για όσους δεν τα δίπλωσαν, κι επιμένουν να οργανώνουν τη λαϊκή αντίσταση.

Πρέπει να 'ναι μια καλύτερη χρονιά για την οργάνωση της εργατικής τάξης έτσι που χωρίς αυταπάτες να αναγνωρίζει τον αντίπαλο, από καλύτερες θέσεις να τον αντιπαλεύει.

Πρέπει να 'ναι μια καλή χρονιά για τη λαϊκή συσπείρωση και συμμαχία.Καλή δύναμη, λοιπόν...






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...