Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.


ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

   Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει μπει στον αστερισμό μιας άνευ προηγουμένου οικονομικής  κρίσης η οποία είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας πνευματικής και ηθικής κρίσης πρώτιστα. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν η ανάδειξη πολιτικών ηγεσιών αντίστοιχα χαμηλών  ηθικών κριτηρίων. Τις συνέπειες αυτές τις βιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο σήμερα ο ελληνικός λαός και ειδικότερα ο κλάδος των εκπαιδευτικών.
   Η πολύπαθη εκπαίδευση των παιδιών μας αποσαρθρώνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Οι εκπαιδευτικοί μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον επιχειρούν με αυτοθυσία και εθελοντικά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και το έργο τους γίνεται ακόμα δυσκολότερο, καθώς αναλαμβάνουν και το ρόλο του ψυχολόγου πολλές φορές για να βοηθήσουν τους μαθητές τους στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους.
   Φέτος η αποδόμηση της εκπαίδευσης  και η εσκεμμένη απαξίωση των εκπαιδευτικών πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναλγησίας από τους φορείς της εξουσίας. Τα κενά των εκπαιδευτικών ανά την επικράτεια έχουν ξεπεράσει τα 1500  και οδεύουν προς τις 2000 χιλιάδες. Στο Ν. Πέλλας, συγκεκριμένα, τα κενά ήταν 43 και όσο προχωρά ο καιρός θα ξεπεράσουν τα 50 λόγω κυήσεων, αναρρωτικών και συνταξιοδοτήσεων. Αναλογικά με το σχολικό πληθυσμό του νομού ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος ,αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην Αν. Θεσσαλονίκη είναι 100 και στην Α΄ Αθήνας 110.Υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε μαθήματα κατεύθυνσης και σε   τεχνικές ειδικότητες.
   Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, ζητείται από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν υπερωρίες προκειμένου να σμικρυνθεί το πρόβλημα. Έτσι καλύπτεται επιφανειακά το πρόβλημα και η ελληνική κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Οι εξαθλιωμένοι εκπαιδευτικοί με αυτούς τους μισθούς μετά από τις περικοπές, τα 30αρια τμήματα και την αναστάτωση των παιδιών λόγω της οικονομικής κρίσης που αποτυπώνεται μέσα στις τάξεις, καλούνται να δουλέψουν περισσότερο για μια υποχρέωση που ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας. Κανείς εκπαιδευτικός να μην υποκύψει στην υποχρεωτική υπερωρία.
   Καλούμε τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τον περιφερειακό διευθυντή και το Υπουργείο Παιδείας να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Η υγεία και η παιδεία είναι τα πρώτιστα αγαθά που δικαιούται ο κάθε πολίτης που πληρώνει φόρους και είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να τα εξασφαλίζει στους πολίτες της.


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Τριαντάφυλλος Σερμέτης Πέτρος Πριβαρτιτσάνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...