Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ!!!



Με λαμπρότητα και αίσθημα εθνικής ομοψυχίας τίμησε σήμερα η συντεταγμένη πολιτεία τους αγώνες των ηρωικών κατοίκων των Προμάχων, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η περιφερειακή ενότητα Πέλλας σε συνεργασία με την κοινότητα και τον μορφωτικό σύλλογο Προμάχων «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ».
Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας  Απ. Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης  Πέλλας  Θ. Θεοδωρίδης, ο στρατηγός διοικητής της β’ μεραρχίας  Π.Γεωργίου, οι βουλευτές του νομού Πέλλας, οι δήμαρχοι Αριδαίας και Έδεσσας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Παρά την συνεχή βροχή, μετά την Θεία λειτουργία, τελέστηκε επιμνημόσυνη  δέηση εις μνήμην των πεσόντων, στο μνημείο ηρώων του χωριού, ακολούθησε κατάθεση  στεφάνων και εψάλλη ο εθνικός μας ύμνος, απο τμήματα του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου Προμάχων.
Στην συνέχεια ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας από τον περιφερειάρχη προς το χωριό των Προμάχων , την οποία παρέλαβαν από κοινού η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μ. Γιουρούκη και ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Χ. Μπάτσης.
Κατόπιν απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο περιφερειάρχης , ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Αλμωπίας.
Τον λόγο έλαβε μετά ο ιστορικός συγγραφέας  Ι.Παπαλαζάρου, ο οποίος με μια  γλαφυρή ομιλία,  που καθήλωσε το ακροατήριο, εξιστόρησε με παραστατικό τρόπο,  την προσφορά στον αγώνα των ηρωικών κατοίκων του τόπου και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε.
Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από τα τρία τμήματα του συλλόγου του χωριού, κάνοντας το πολυπληθές κοινό να ριγήσει από υπερηφάνεια και συγκίνηση.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην περιφέρεια Πέλλας και ειδικά στην περιφερειακή σύμβουλο Μ. Ζωγράφου, η οποία ήταν ο ιθύνων νους της όλης εκδήλωσης, καθώς και στα παιδιά του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων, για την άρτια διοργάνωση και ελπίζουμε στη συνέχεια να υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες  εκδηλώσεις, που προάγουν το εθνικό αίσθημα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.



































6 σχόλια :

AKSIZOUN POLLA SYGXARITIRIA STHN PROMAXOI ENWMENOI PROMAXIWTES

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

OI ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΟΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΙΤΑ ΤΗΣ ! ΣΥΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΟΣΗΣ !!! ΜΕ ΤΟΝ Κ. Θ .ΘΕΟΔΟΡΙΔΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΣΤΕΡΙΤΑΙ , ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΟΦΙΛΕΤΑΙ !!! ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΑ ΜΑΣ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ . ΙΩΝ ΜΗΤΡΕΝΤΣΗΣ. ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΗΤΡΕΝΤΣΗ!

ΜΠΡΑΒΟΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑ (ΑΥΤΑ ΤΑ 4ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΤΟΝ ΘΕΩΔΟΡΙΔΗ)ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΥΚΕΡΙΑ (ΜΕΤΑΤΟΝ ΤΖΙΜΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 8,10 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ, ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΕ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ(ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ) ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΕΠΕΞΕ ΤΡΕΛΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...