Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ; ΜΑΘΕ ΓΙΑΤΙ.

Είναι αλήθεια ότι ένας στους δέκα ανθρώπους είναι ιδιαίτερα… ελκυστικός για τα κουνούπια, ενώ σύμφωνα με το Δρ Μπάτλερ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ένας στους πέντε τα τραβάει πραγματικά σαν «μαγνήτης»!
Κατά καιρούς έχουν υπάρξει διάφορες θεωρίες γύρω από το τι προσελκύει τα κουνούπια. Τα λουλουδάτα αρώματα, το ξανθό χρώμα μαλλιών και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι από τις πιο γνωστές και διαδεδομένες θεωρίες, όμως ο Δρ Μπάτλερ τονίζει ότι τα παραπάνω είναι απλά μύθοι και δεν υποστηρίζονται από ερευνητικά δεδομένα. «Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει ακριβής απάντηση στο τι τελικά τραβάει τα κουνούπια. Μάλιστα διαφορετικά είδη κουνουπιών φαίνεται να έχουν και διαφορετικές προτιμήσεις» λέει ο Δρ Μπάτλερ και συνεχίζει «Ωστόσο, η έρευνα υποδεικνύει κάποιους παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των κουνουπιών και να εξηγούν γιατί δείχνουν να προτιμούν κάποιους από εμάς».
Είσαι μεγαλόσωμη
Οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι, όπως είναι φυσικό, εισπνέουν περισσότερο, άρα και εκπνέουν περισσότερο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που αποβάλλονται κατά την εκπνοή δελεάζουν ιδιαίτερα τα κουνούπια, με αποτέλεσμα να τσιμπούν περισσότερο. Τα κουνούπια μάλιστα, βλέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σαν ένα σύννεφο, άρα μπορούν να το εντοπίσουν κι από απόσταση.
Η γυμναστική
Τα κουνούπια βρίσκουν ιδιαίτερα δελεαστικό το γαλακτικό οξύ, το οποίο συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες στους μυς που γυμνάσαμε… Επίσης, όταν γυμναζόμαστε, αναπνέουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς, άρα παράγουμε και περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, που όπως εξηγήσαμε, προσελκύει τα κουνούπια ακόμα κι αν είναι μακριά.
Έχεις γρήγορο μεταβολισμό
Τα κουνούπια επίσης δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στη χοληστερόλη. Έτσι, άνθρωποι που μεταβολίζουν γρήγορα τη χοληστερόλη (κι όχι άνθρωποι με υψηλή χοληστερίνη) τραβούν τα κουνούπια, αφού, ουσίες που παράγονται κατά το μεταβολισμό της, μένουν για αρκετή ώρα στο δέρμα.
Έχεις μια «τραβηχτική» μυρωδιά
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μια «φυσική» μυρωδιά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσο πιο έντονη είναι η φυσική μας μυρωδιά, τόσο περισσότερο μας …αγαπούν τα κουνούπια!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...