Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΕΦΤΙΑΞΕ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τι βρήκαν μέσα σε νεκροταφείο!
Πολίτης εκμεταλλεύτηκε κάθε γωνιά του παλιού τούρκικου κοιμητηρίου, στην περιοχή του Αη Γιάννη στη Λεμεσό, για την δημιουργία ενός πλούσιου σε ποικιλία φυτών, λαχανόκηπου.
Τα πάντα ευδοκιμούσαν στο παλιό κοιμητήριο, από κρεμμύδια, μαρούλια, λάχανα ντομάτες, μέχρι και κολοκύθια, ενώ ο καλλιεργητής φρόντιζε να διατηρεί στον ίδιο χώρο τα σύνεργά του και τα απαραίτητα της περιποίησης του κήπου του.

Το θέμα πέρα από την απλοϊκή του πτυχή και την πρακτική για τον διαχειριστή του λαχανόκηπου, λαμβάνει και άλλες διαστάσεις, καθώς ο χώρος είναι προστατευόμενος και η πράξη θεωρείται επέμβαση σ' ένα θρησκευτικό μνημείο της άλλης κοινότητας.

Με παρέμβασή τους λειτουργοί της Επιτροπής Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, μερίμνησαν ώστε να καθαριστεί, χωρίς καμιά καθυστέρηση, η έκταση του παλιού μουσουλμανικού κοιμητηρίου και να αποκατασταθεί η τάξη στον χώρο.

Αν ο πολίτης που αξιοποίησε τον χώρο του παλιού κοιμητηρίου για να δημιουργήσει λαχανόκηπο ελέγχεται, μεγάλη είναι η ευθύνη της αρμόδιας Υπηρεσίας για τον έλεγχο και την ευαισθησία της στην διατήρηση της ευπρέπειας ενός χαρακτηρισμένου θρησκευτικού χώρου. Πάντως μετά την αποκάλυψη, ξεριζώθηκαν τα λαχανικά, απομακρύνθηκαν κάποια άχρηστα υλικά και κλαδεύτηκαν οι συκαμινιές του παλιού κοιμητηρίου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...