Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.

Το φαινόμενο της ύπαρξης παράνομων κέντρων παραλαβής – συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων θίγει με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «η παρουσία των παρανομών κέντρων – παραλαβής αγροτικών προϊόντων είναι ένα φαινόμενο, το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες τόσο για τους συνεταιρισμούς του Νομού μας όσο όμως και για τους ίδιους τους παραγωγούς. Η μη τήρηση των όρων από τα παράνομα «στέκια» παραλαβής, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν ακολουθούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία τους, έχει ως αποτέλεσμα τον άνισο ανταγωνισμό μεταξύ αυτών και των τοπικών συνεταιρισμών. Παράλληλα στερεί και από το ίδιο το κράτος  σημαντικά έσοδα».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, η ορθή λειτουργία των συνεταιρισμών συνεπάγεται οφέλη για το ελληνικό κράτος καθώς και για τους παραγωγούς. Συμβάλλει στην τοπική αγροτική ανάπτυξη και παρέχει δυνατότητες στους παραγωγούς που δεν σχετίζονται μόνο και αποκλειστικά με την απορρόφηση της παραγωγής, αλλά παράλληλα και με μια σειρά άλλων παραμέτρων που είναι συνυφασμένες με την παραγωγική διαδικασία όπως παροχές σε φυτοφάρμακα, συμμετοχή σε επιδοτούμενα – επιχειρησιακά προγράμματα, επιστροφή ΦΠΑ κτλ.


Ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας να τον ενημερώσει αναφορικά με το στάδιο που βρίσκονται οι έλεγχοι από τις τριμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί προκειμένου να ελεγχθεί η παράνομη δραστηριότητα των κέντρων συγκέντρωσης – παραλαβής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...