Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ"

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: « Όχι στην κατάργηση της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Στην ερώτηση του ο Βουλευτής θίγει το σημαντικό ζήτημα κατάργησης της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση (ΦΕΚ Β 2044/22-8-2013) καταργείται η ισχύουσα διάταξη του 2009, βάση της οποίας οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή, εισαγωγή και διακίνηση προϊόντων γάλακτος υποχρεούνταν να αναγράφουν εμφανώς στις συσκευασίες την χώρα προέλευσης του γάλακτος που χρησιμοποιούν.
Ο κ. Σταμενίτης στην ερώτηση του προς τους Υπουργούς σημειώνει ότι η απόφαση για κατάργηση της διάταξης του 2009 δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον κλάδο της ελληνικής κτηνοτροφίας, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση λόγω μιας σειράς παραμέτρων όπως, υψηλό κόστος παραγωγής, μείωση παραγωγής γάλακτος και μείωση των απασχολούμενων στην κτηνοτροφία. Ταυτόχρονα η νέα διάταξη θα δώσει τη δυνατότητα στις βιομηχανίες γάλακτος να χρησιμοποιούν ποσότητες γάλακτος κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες προκειμένου να μειώσουν το κόστος,  με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην γνωρίζει την προέλευση του προϊόντος που καταναλώνει.

Στη βάση της λογικής στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα αλλά και της  προστασίας του καταναλωτή, ο Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν αναφορικά με τους λόγους κατάργησης της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης και τους ζητά να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο επαναφοράς αυτής σε ισχύ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...