Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΕΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ.


1Σε μία πρωτότυπη κίνηση προχώρησε ο εφημέριος της εκκλησίας St Peter and St Paul στο Yalding του Kent, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει να κοινωνεί τους πιστούς με κρασί, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού αλκοολικών στο εκκλησίασμά του.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα  η δήλωση του ιερέα Paul Filmer στη Daily Mail ότι δεν ήθελε οι «τέσσερις ή πέντε» εθισμένοι στο αλκοόλ πιστοί που παρακολουθούν τη λειτουργία του, να «νιώσουν απομονωμένοι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας». 
Για το λόγο αυτό και για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή, αποφάσισε αντί για κόκκινο κρασί να προσφέρει στη Θεία Κοινωνία χυμό από σταφύλια σε όλους τους πιστούς.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει, όπως είπε, ότι όλοι θα νιώθουν ότι είναι «μαζί σα μια ομάδα» κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας.

«Είναι κάτι καινούριο για εμάς και πολύ σπάνιο για την Εκκλησία της Αγγλίας. Όμως ένιωθα ότι δεν είναι δίκαιο για κάποιους, οι οποίοι μπορεί να ένιωθαν ότι μπαίνουν στο περιθώριο. Μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις είναι θετικές. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι συμμετέχουν σε κάτι, που βοηθάει κάποιους άλλους».





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...