Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

"ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΊ΄ΜΑΚΤΣΑΛΑΝ".


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Cross Border program Greece – former Yugoslav Republic of Macedonia έχει εγκριθεί και υλοποιείται η πρόταση με τίτλο
 «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ» με το ακρωνύμιο ¨ΚΑΙΜΑΚ» από τους Δήμο Έδεσσας και το Δήμο Καβαντάρτσι.
 Στόχος του προγράμματος είναι η διασυνοριακή συνεργασία, η προώθηση της γαστρονομικής κουλτούρας, του διασυνοριακού τουρισμού και η ενίσχυση των επιχειρηματικών διασυνοριακών συναλλαγών
Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπονται μια σειρά δράσεων. Το σπίτι της Γεύσης και στις δύο πόλεις με δυνατότητα παρουσίασης των τοπικών προϊόντων και γεύσεων καθώς και η δημιουργία δομών πληροφόρησης για τα τοπικά προϊόντα καθώς και τις επιχειρήσεις εστίασης σε κάθε χωριό. 
Παράλληλα σχεδιάζεται και τυπώνεται κοινός οδηγός γαστρονομίας με αναφορές στον θεό Διόνυσο και φυσικά αναφορές στις ορεινές γεύσεις, τις γιορτές και τα πανηγύρια, την παραδοσιακή μουσική και γαστρονομία που συνοδεύουν το τσίπουρο και το κρασί. Παράλληλα το οδηγό συμπληρώνουν επιχειρηματικοί κατάλογοι από τον χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας..
Δύο εκθέσεις – εκδηλώσεις οργανώνονται εκατέρωθεν με σκοπό την προβολή των προϊόντων κάθε περιοχής με ειδικό κινητό εξοπλισμό.
 Επίσης κατασκευάζεται ενιαίος ιστότοπος που στόχο έχει την προώθηση της γαστρονομίας μέσα από την χρήση κυρίως τοπικών προϊόντων. Παράλληλα κατασκευάζονται εκπαιδευτικές βαλίτσες με κομικς με σκοπό να μυήσουν τους μικρούς μαθητές στην οικολογία και την γαστρονομία για την ανάδειξη της υγιεινής διατροφής και επίσης κατασκευάζεται ειδικό υλικό προώθησης του προγράμματος και την καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης. Το συνολικό ύψος τους προγράμματος είναι 250.000€.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...