Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Π.Ε. Πέλλας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιου στον τομέα του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. 
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι πρόεδροι των πέντε εμπορικών συλλόγων της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσας, Γιαννιτσών, Αριδαίας, Σκύδρας και Κρύας Βρύσης), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Γραμματέας της Ε.Σ.Ε.Ε. Γεώργιος Καρανίκας, εκπρόσωποι των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Έδεσσας και Γιαννιτσών, ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Κ.Μ. Γιάννης Ανδρίτσος, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, στελέχη συναρμόδιων υπηρεσιών εμπορίου και υγείας και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Συνεχίζουμε τη δημόσια διαβούλευση για το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές με ξεχωριστές συσκέψεις ανά περιφερειακή ενότητα, όπου συζητάμε ανοιχτά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα κοινό και βιώσιμο μοντέλο για την τοπική οικονομία, προς όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών. Πριν από τις οριστικές μας αποφάσεις, λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, συζητώντας διεξοδικά με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, που γνωρίζουν καλά την τοπική αγορά και τις ανάγκες της. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί η επανεκκίνηση της οικονομίας μας σε νέες, υγιείς βάσεις, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της αγοράς και, ταυτόχρονα, θα προωθήσουν την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη», σημείωσε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε την προτεραιότητα της διοίκησης της Π.Κ.Μ. για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων πνοής στην Π.Ε. Πέλλας, όπως το ενιαίο έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας. Επίσης, αναφέρθηκε στα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται στην Π.Ε. Πέλλας για τη συντήρηση, τη βελτίωση και τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου της αρμοδιότητας της Π.Κ.Μ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης , που συντόνισε τη συζήτηση, παρουσίασε αναλυτικά το νέο νομικό πλαίσιο, τονίζοντας ότι «προέχουν τα συμφέροντα των εμπόρων και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών μέσα από μία απόφαση που θα ικανοποιεί την πλειοψηφία». Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι απόψεις των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, καθώς και το ομόφωνο αίτημά τους για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Π.Ε. Πέλλας σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία και μέχρι επτά Κυριακές (καλύπτοντας κυρίως τις χρονικές περιόδους των εορτών και των εκπτώσεων).  Την ευθύνη υπογραφής της σχετικής απόφασης θα έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, με δυνατότητα ετήσιας αναθεώρησής της. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...