Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Σειρά επαφών από τον Διονύση Σταμενίτη για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων στην αγροτική οικονομία.

Συνεχίζει τις επαφές ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης για το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου μετάκλησης των εποχικών εργατών στην αγροτική οικονομία. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε συναντήσεις με υπεύθυνους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη .
Ο κ. Σταμενίτης ανέφερε στους αρμόδιους το ζήτημα  του ποσού που απαιτείται να προκαταβάλει ο παραγωγός για κάθε μετακλητό εργάτη από τρίτη χώρα ( 1.780 ευρώ για 6 μήνες για άτομα μέχρι 25 ετών και 2.040 ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών), τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η λαθραία εργασία πολιτών από τρίτες χώρες, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα με τουριστική βίζα. Το γεγονός αυτό έχει ως άμεση συνέπεια φαινόμενα όπως, η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, η ανομία και παράλληλα με την εφαρμογή της φορολογίας των αγροτών με βιβλία εσόδων – εξόδων προκαλεί αδιέξοδο πρόβλημα.


Ο Βουλευτής κατέθεσε πρόταση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση της προκαταβολής και την παροχή δυνατότητας για πολλαπλούς εργοδότες, με σκοπό την αύξηση την ελάφρυνση των παραγωγών, την αύξηση των εσόδων του ΟΓΑ και των ταμείων του κράτους και παράλληλα εξασφαλίζει και την απαραίτητη μονιμότητα στην παραγωγική εργασία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...