Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ.


1Υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ για «κάθε χρήση» τάχθηκε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι ο πρώτος ξένος επενδυτής στη γειτονική μας χώρα, οι δύο οικονομίες είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό διασυνδεδεμένες» και προσέθεσε: «Αυτό που λέμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ο αγωγός της εξαιρετικά γρήγορης ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης των Σκοπίων, το εννοούμε και θέλουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Είναι εξαιρετικές οι σχέσεις μας και μπορούν να γίνουν ακόμη στενότερες. Στον ενεργειακό τομέα μάλιστα ανοίγονται νέες ευκαιρίες μετά και από τα όσα συμβαίνουν στους αγωγούς».

Οσον αφορά στο όνομα ο υπ. Εξωτερικών τόνισε: «Η θέση μας είναι αυτή που είπα στον κ. Νίμιτς όταν ήρθε τον Σεπτέμβριο, στον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όταν τον είδα στη Νέα Υόρκη, στον κ. Πόποσφκι που τον έχω συναντήσει δύο φορές, μία στις Βρυξέλες και μία στη Νέα Υόρκη και στον κ. Αχμέτι, ο οποίος είχε την καλοσύνη να με επισκεφθεί εδώ στο υπουργείο Εξωτερικών: Εμείς αποδεχόμαστε ένα σύνθετο όνομα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί ως εθνική πολιτική κι αυτό συνιστά μία ένδειξη πολύ μεγάλης καλοπιστίας εκ μέρους της Ελλάδος. Φυσικά, το σύνθετο όνομα πρέπει να αφορά τον γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι τον πολιτειακό προσδιορισμό, ο οποίος δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Μιλάμε, επίσης, για ένα όνομα, το οποίο θα ισχύει για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή» είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Λοιδορία προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ» οι δηλώσεις Γκρούεφσκι

Ο ίδιος απάντησε μάλιστα στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ο οποίος είχε αποκαλέσει τη χώρα μας «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας».

Για εμας είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει μία λύση, η οποία θα είναι οριστική και η οποία θα μας επιτρέπει να προωθήσουμε τις σχέσεις μας σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτό έχουμε προτείνει να υπογραφεί και Μνημόνιο συναντίληψης. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...