Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ 8.000 ΠΗΛΙΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ.

Ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε και την Κίνα: Οι «πήλινοι φρουροί» ήταν εμπνευσμ

Η συγκλονιστική συλλογή με τους 8.000 πήλινους πολεμιστές που βρέθηκαν θαμμένοι κοντά στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Κιν Σι Χουάνγκτι, φαίνεται πώς είναι εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική τέχνη, όπως αποκαλύπτει με πρόσφατη έρευνα.
Ο στρατός των Τερακότα (=από πηλό) έχει ηλικία 2.200 ετών και δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει και να προστατεύει τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στην τελευταία του κατοικία.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, βασισμένοι σε πρόσφατα μεταφρασμένα αρχαία κείμενα, αναφέρουν ότι η κατασκευή των στρατιωτών ήταν εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική τέχνη.
Οπως αναφέρει ο Λούκας Νίκελ από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου: «Είναι απόλυτα εφικτό και πραγματικά πιθανό ότι τα γλυπτά του πρώτου αυτοκράτορα είναι το αποτέλεσμα της πολιτιστικής επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα»
Ο Νίκελ βασίζει την θεωρία του σε πρόσφατα μεταφρασμένα αρχεία που λένε μια φανταστική ιστορία για γιγαντιαία αγάλματα που εμφανίστηκαν στην μακρινή δύση , εμπνέοντας τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, να τα αναπαράγει μπροστά από το παλάτι του. Αυτή η ιστορία προσφέρει αποδείξεις της έγκαιρης επικοινωνίας μεταξύ της Κίνας και της Δύσης , η οποία ενέπνευσε τον πρώτο αυτοκράτορα να αναπαράγει όχι μόνο τα 12 γιγαντιαία αγάλματα , αλλά να χτίσει ολόκληρο τον Πήλινο Στρατό και άλλα αγάλματα σε φυσικό μέγεθος
Πριν από τον πρώτο αυτοκράτορα, στην Κίνα δεν υπήρχαν αγάλματα σε φυσικό μέγεθος στην Κίνα και ο Νίκελ υποστηρίζει πώς η ιδέα αυτή προήλθε από τις κατακτήσεις στην Ασία και τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...