Όπως είναι φυσικό, ο άνθρωπος αγαπά τον κίνδυνο και γι’ αυτό, το φούγκου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Τα εστιατόρια που το σερβίρουν στην Ιαπωνία, κάνουν χρυσές δουλειές. Οι σεφ που το ετοιμάζουν έχουν ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας και η προετοιμασία γίνεται με ακρίβεια και προσοχή που θυμίζει χειρουργείο.
Τα μαχαίρια είναι πάντοτε αποστειρωμένα και ο σεφ δεν πρέπει να ακουμπήσει τίποτε άλλο, πριν και μετά το καθάρισμα του ψαριού. Αφού ανοίξει το ψάρι, αφαιρεί τα μέρη του που φέρουν το δηλητήριο: τα έντερα, το συκώτι και κυρίως τις ωοθήκες.
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του Τόκυο, ο σεφ εξηγεί τι μπορεί να συμβεί αν κάτι πάει στραβά: «όποιος φάει τμήμα του ψαριού που περιέχει δηλητήριο, αισθάνεται αρχικά ένα μούδιασμα στα χείλη. Στη συνέχεια, ο οισοφάγος του πρήζεται και, μέσα σε λίγα λεπτά, πεθαίνει από ασφυξία. Δεν μιλάμε απλώς για δηλητηρίαση, αλλά για έναν επώδυνο, άμεσο θάνατο!».
Προφανώς, το φούγκου δεν είναι για τους άτολμους, αλλά ούτε και για τους... άφραγκους, καθώς μια «μερίδα» του δηλητηριώδους ψαριού κοστίζει περίπου 100 ευρώ.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.