Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

"ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ".

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να εξαιρεθούν οι καρκινοπαθείς και οι βαριά πάσχοντες από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων»

«Να εξαιρεθούν οι καρκινοπαθείς και οι βαριά πάσχοντες από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων», ζητούν με ερώτηση τους 20 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη αναστάτωση στους ασφαλισμένους αλλά και σε ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων για τους γιατρούς, το οποίο και είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Το εν λόγω μέτρο, το οποίο εισήχθη προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία φέτος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ σε σύγκριση με τα 2,37 δις το 2013, δημιουργεί ήδη σοβαρά προβλήματα στους βαριά πάσχοντες, αφού όπως διαφαίνεται από το μέτρο του πλαφόν, ελάχιστοι θα είναι οι γιατροί που θα εξαιρεθούν, κυρίως όσοι άνοιξαν  πρόσφατα το ιατρείο τους ή όσοι είχαν εξαιρετικά χαμηλή συνταγογράφηση την περσινή χρονιά.

Με τον τρόπο αυτό, «δικαιώνονται» ή ευνοούνται μόνο όσοι ιατροί υπερσυνταγογράφησαν το προηγούμενο έτος, ενώ παράλληλα έρχονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση οι ιατροί που λόγω ειδικότητας καλούνται να δίδουν συνταγές σε βαριά πάσχοντες (π.χ. ουρολόγοι, καρδιολόγοι), αφού η δαπάνη της συνταγογράφησης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά υψηλή και από μόνη της καλύπτει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το όριο που τίθεται στους Ιατρούς.

Αποτέλεσμα αυτής της αδικίας, είναι να αδυνατεί η τεράστια πλειοψηφία των ιατρών αυτών των ειδικοτήτων να παράσχουν συνταγές σε όλους τους άλλους ασθενείς τους και οι ίδιοι οι ασθενείς να μένουν χωρίς φάρμακα επειδή δεν μπορούν να βρουν γιατρό ο οποίος να μην έχει ξεπεράσει το όριο στις συνταγές του. 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Α) Θα υπάρξει μέριμνα για την ΕΞΑΙΡΕΣΗ των καρκινοπαθών και των άλλων βαριά πασχόντων από το μέτρο του πλαφόν στη συνταγογράφηση από τους ιατρούς;

Β) Θα υπάρξει μέριμνα για την ΕΞΑΙΡΕΣΗ συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρών που έχουν τεράστιο όγκο συνταγογράφησης σε βαριά πάσχοντες από το μέτρο του πλαφόν ή έστω αύξησης του πλαφόν τους κατά τρόπο ώστε να διευκολύνεται δραστικά η παροχή συνταγογράφησης;


Γ) Θα υπάρξει μέριμνα για την ΕΞΑΙΡΕΣΗ από το πλαφόν συνταγογράφησης τουλάχιστον των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, που διατίθενται μέσω των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ;»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...