Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

"ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΙΚΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ".

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να στεγαστεί σε δημοτικό χώρο το ΙΚΑ Αριδαίας και όχι να κλείσει»


 «Να στεγαστεί σε δημοτικό χώρο το ΙΚΑ Αριδαίας και όχι να κλείσει» αυτό ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη

Ο κ. Τζαμτζής στην αναφορά που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό προτείνει την μεταφορά στέγασης του ΙΚΑ Αριδαίας σε δημοτικό χώρο τονίζοντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Ο παραμεθόριος Δήμος Αλμωπίας  αποτελείται από 48 χωριά και είναι ο 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στη χώρα.

Το υποκατάστημα ΙΚΑ του Δήμου Αλμωπίας εξυπηρετεί (σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας) εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλιζομένων από υλοτόμους (να σημειωθεί ότι το δασαρχείο Αριδαίας είναι το τρίτο σε μέγεθος και αριθμό απασχολουμένων υλοτόμων πανελλαδικά), οικοδόμους, συνταξιούχους κ.α.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Αριδαίας ανέρχεται σε 7.000 άτομα.

Μοναδική επιβάρυνση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας είναι 25.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο του κτιρίου.
Με έγγραφο του ο Δήμος Αλμωπίας προτίθεται να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών του Υποκαταστήματος ΙΚΑ και συγκεκριμένα χώρο περίπου 80 τμ. στο κτίριο του Παλιού Δημαρχείου Αριδαίας με στόχο να εξαλειφθεί η  οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Η περίπτωση της  κατάργησης του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας πρέπει να επανεξεταστεί διότι:
 α) η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται  30-80 χλμ για την εξυπηρέτηση τους σε μία ορεινή περιοχή με το δύσκολο οδικό δίκτυο που διαθέτει και άμεσο επακόλουθο την οικονομική επιβάρυνση τους σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης
β) ο Δήμος Αλμωπίας είναι ακριτικός,  στα σύνορα  με  την πρώην ΠΓΔΜ και η πιθανή κατάργηση του ΙΚΑ ή άλλων υπηρεσιών, θα συντελέσει στην απομόνωση και την αποξένωση του.

 Σας επισυνάπτω σχετική επιστολή του Δήμου Αλμωπίας.
                                                                          
Ο αναφέρων Βουλευτής

Ιορδάνης Τζαμτζής

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...