Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ; ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ "Π.Ν."



Τα "Προμαχιώτικα νέα" ξεκινούν σήμερα μια μεγάλη έρευνα, στην οποία ζητούμε τη βοήθειά σας, για να αναδείξουμε τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μας.
Σε λίγο καιρό θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε, ποιος θα μας αντιπροσωπεύσει στο δημοτικό συμβούλιο και σε ποιόν θα δώσουμε τη δύναμη και την εξουσιοδότηση να διαχειριστεί τα προβλήματα και τις τύχες του χωριού μας.
Πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να γίνει μια ιεράρχηση των θεμάτων, που απασχολούν την κοινότητά μας και θα μπορούσαμε όλοι μας να συμβάλουμε στην ανάδειξή τους, ώστε οι αιρετοί μας άρχοντες να έχουν έτοιμη την λίστα με τα βασικά αιτήματα των κατοίκων του μεγαλύτερου χωριού του δήμου Αλμωπίας.
Ζητάμε λοιπόν από τους αναγνώστες μας να γράψουν στα "σχόλια" στο τέλος της ανάρτησης, ποιο κατά τη γνώμη τους είναι το βασικότερο πρόβλημα του χωριού.
Αυτό θα μπορούσε να είναι στην κατηγορία των υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, καθαριότητα, δρόμοι), στην κατηγορία εργασία (γεωργία, υλοτομία, απασχόληση κατοίκων στις υπηρεσίες του δήμου), στην κατηγορία πολιτισμός-εκπαίδευση , νεολαία, υγεία ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε εσείς πως είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει η νέα διοίκηση να ασχοληθεί.
Περιμένουμε τις απόψεις και τα σχόλιά σας, με την παράκληση να μην προσβάλουμε πρόσωπα και πράματα.

13 σχόλια :

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ....ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Κ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΩΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΜΩΝΕΣ ΕΝΩ ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ Κ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ..ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ Κ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ Κ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ...

το νερο, και οι καδοι στο χωριο που ειναι ανυπαρκτοι

Ο τότε Δήμαρχος της Εδεσσας Δημήτριος Πετρίτσης, έκανε συμφωνία με τις εταιρίες κατασκευής του Ηδροηλεκτρικού Εργοστασίου Άγρα,η οποία έλεγε πως για να δοθεί η άδεια κατασκευής,με την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου η πόλη της Έδεσσας θα έχει τη φωταγώγηση της χωρίς να χρεώνεται στη ΔΕΗ εφ όρου ζωής ...Εμείς δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι από τα τρια υδροηλεκτρικα που εκμεταλλευονται τα νερα του χωριού?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ύδρευση του χωριού.Το απαρχαιωμένο δίκτυο αμιάντου που διαρρέει το πόσιμο νερό είναι παγκοσμίως γνωστό ότι είναι καρκινογόνο.Άμεση αντικατάσταση του από την επόμενη δημοτική αρχή και όχι απλός να το χρεώνουν σαν να είναι χρυσός.Επίσης,το θέμα της άρδευσης και της αποχέτευσης που χρεώνεται αλλά δεν υπάρχει.Και το σχόλιο του φίλου μας παραπάνω με την πρόταση για την ΔΩΡΕΑΝ φωταγώγηση του χωριού.Οι λουτρακιώτες κάνουν δωρεάν μπάνιο στα λουτρά όποτε θέλουν,ενώ εμείς οι υπόλοιποι κάτοικοι πληρώνουμε κανονικά.Κάτι αντίστοιχο να γίνει και με εμάς.Αφού παρέχουμε τους φυσικούς πόρους,να μην χρεωνόμαστε.

αρδευση υδρευση εργασια δρομοι μονιμος γιατρος

ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ.ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ....ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!.....ΠΡΟΤΑΣΗ- ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ Η ΚΑΝΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΙΑ...................ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΕΛΑ.....(ΠΗΤ)

Το δύκτιο ύδρευης έχω την εντύπωση ότι έχει αντικατασταθεί,τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του αν όχι όλο πριν απο 6-7χρόνια.Υπάρχει όμως θέμα με τις χρεώσεις της ΔΕΥΑ.Ενώ εμείς χρεωνόμαστε 150-200E τo χρόνο (λόγω μετρητών) άλλα χωριά πληρώνουν 20-40Ε (με το κεφάλι !!!).
Αλλο ένα πρόβλημα αποτελεί το κτήριο του νηπιαγωγείου για το οποίο κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Επίσης:περιφεριακός (χώμα)-πλατεία (πάρκινγκ) κ.α.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΣΟΗ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ΤΗΝ 2Η ΚΥΡΙΑΚΗ !!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ 1 ΕΡΓΟ ?

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 8 ΜΕΧΡΙ 2 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΡΟΤΕΡΕΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ

Θα ήθελα να ανεφερθώ στο πρόβλημα των μνημάτων, νομίζω ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και πολύ μεγαλύτερες πόλεις έχουν μνήματα μικροτερο του δικού μας και εξυπηρετουνται, το πρόβλημα θα λυνοταν άμμεσα εάν γίνονταν υποχρεωτική εκταφή μετά τον έβδομο χρόνο (όπως γίνεται παντου και όχι στον έβδομο αλλά στον τρίτο χρόνο) νομίζω τα να φτιάξουμε και δεύτερο νεκροταφείο δεν είναι λύση

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΑ.....ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΣΤΟ!

Σας προσεχει ο δήμαρχος φίλε μου. Βράζει πρώτα το νερό για να σκοτωθούν τυχων μικρόβια. Χώρια ότι κάνετε οικονομία στο μπάνιο και στο μαγείρεμα. 'Αλλοι βαζουν ηλιακούς για να ζεστανουν το νερό. Εσάς σας το δίνουν τζάμπα και παραπονιέστε! (:p

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...