Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Βλέποντας την δημιουργική και άκρως επαινέσιμη κινητικότητα της δημοτικής αρχής, η οποία πραγματικά αποδίδει κατά την άποψή μας εξαιρετικό έργο στην πολύπαθη Αλμωπία μας, θα θέλαμε σαν ισότιμοι και ισόνομοι πολίτες, να φέρουμε στην επιφάνεια μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, που υπάρχει στους Προμάχους.

Στα νοτιοανατολικά του χωριού λοιπόν, στον δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα, υπάρχει ένας τεράστιος χώρος, πολλών στρεμμάτων, το παλιό φυλάκιο, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον στρατό στον δήμο.
Οι παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά, ότι ο τεράστιος χώρος, έχει περιέλθει στην εγκατάλειψη και το μεν κτίριο του φυλακίου σαπίζει και διαβρώνεται, ο δε περιβάλλον χώρος χρησιμοποιείται από πολλούς χωριανούς.
Ως σημείο διάβασης των πολλών επισκεπτών του μοναστηριού, αποτελεί ένα θλιβερό θέαμα και θα λέγαμε ότι προσβάλλει την αισθητική όλων.
Κατά καιρούς έχουν γίνει προτάσεις, για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του τεράστιου οικοπέδου, που και ο χώρος θα έπαιρνε όμορφη όψη, και θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα, τόσο στον δήμο που θα το εκμεταλλεύονταν, όσο και σε κάποιους κατοίκους, που θα εργάζονταν εκεί.
Ιδέες έχουν πέσει πολλές για τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου, όπως η κατασκευή ενός πρότυπου αγροτικού πανδοχείου, η δημιουργία ενός καφενείου, ενός καταστήματος πώλησης παραδοσιακών προϊόντων του χωριού, η κατασκευή εστιατορίου, ενός πρότυπου αγροκτήματος ή ακόμη ακόμη  ενός πάρκινγκ για τα πολλά λεωφορεία, που επισκέπτονται το μονή.
"Μεγάλα και ουτοπικά σχέδια", θα έλεγε κάποιος, αλλά θεωρούμε ότι αν οι αρμόδιοι του δήμου ασχοληθούν εντατικά, οργανωμένα και ψάξουν σε προγράμματα της Ε.Ε., θα μπορούσε το παραμελημένο και ερειπωμένο φυλάκιο, να αποτελέσει υπόδειγμα και φάρο, για πολλά άλλα τέτοια σημεία, που υπάρχουν διάσπαρτα στην ευρύτερη Αλμωπία.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο και για να αρχίσει η υποβαθμισμένη μας επαρχία να αποτελεί πόλο έλξης περισσότερων επισκεπτών, θα πρέπει τα μάτια των αρμόδιων, εκτός από τα λουτρά Πόζαρ, να στραφούν και σε άλλες περιοχές, που διαθέτουν δυναμική και υπόσχονται πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη του τόπου.
Θεωρούμε ότι η επαρχία μας δεν πάσχει από άτομα με δυνατότητες, αλλά χρειάζονται έναν μπούσουλα, έναν οδηγό που θα τους δώσει το έναυσμα για να ξεδιπλώσουν τα πολυσχιδή χαρίσματά τους.
Αυτή τη σπίθα, που θα βάλει φωτιά στην ατμομηχανή του τρένου της ανάπτυξης, θα μπορούσε να τη δώσει είτε ο δήμος είτε ο εμπορικός σύλλογος είτε το επιμελητήριο είτε ο σύλλογος μηχανικών και θα αποτελούσε την αφετηρία μιας νέας και ελπιδοφόρου αρχής, αποδεικνύοντας ότι η Αλμωπία ΜΠΟΡΕΙ και σε δύσκολους καιρούς να ζωντανέψει μέσα από τις στάχτες της. 
   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...