Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΠΟΣΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; Η GREENPEACE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.

Πόσο «πράσινο» είναι το διαδίκτυο; Η Greenpeace παρουσιάζει τις πιο «οικολογικές

Η οικολογία και η φροντίδα του περιβάλλοντος ξεκινάει από το σπίτι, ωστόσο σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το διαδίκτυο και οι κολοσσοί που το απαρτίζουν. Η Greenpeace μελέτησε και κατέγραψε τις δραστηριότητες τους και κατατάσσει τις μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου ξεκινώντας από την πιο «πράσινη».

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που δημιουργήθηκε από την ανθρωπότητα. Είναι σαν ο ανθρώπινος πολιτισμός να δημιουργεί το δικό του νευρικό σύστημα, επιτρέποντας κάθε πρόσωπο οπουδήποτε να επικοινωνεί άμεσα με κάθε σημείο του πλανήτη και να έχει πρόσβαση, σε σχεδόν το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης.

Θεωρούμε δεδομένα εργαλεία όπως το Google και τη Wikipedia, επειδή ζούμε μαζί τους κάθε μέρα, αλλά φαίνεται σχεδόν μαγικό για τους περισσότερους ανθρώπους από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Και ενώ 2.500.000.000 άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σήμερα, ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και κάποια μέρα σύντομα σχεδόν όλοι θα βρίσκονται online.

Οσο θαυμάσια εφεύρεση όμως κι αν είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να γίνει καλύτερο με τη μείωση του ποσού της ρύπανσης που προκαλείται από τη λειτουργία του. Επειδή πολλή κίνηση στο διαδίκτυο καταλήγει στα τεράστια κέντρα δεδομένων σε λίγες μεγάλες εταιρείες, κοιτάζοντας τι κάνουν για να καθαρίσουν τα ίχνη τους, είναι μια καλή ένδειξη για το πόσο πράσινο ή όχι είναι τελικά το διαδίκτυο είναι. Η Greenpeace δημοσίευσε πρόσφατα μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που κάνει ακριβώς αυτό.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι νικητές και ηττημένοι. Η Apple , μια εταιρεία που επικρίθηκε έντονα από την Greenpeace πριν από μερικά χρόνια, φαίνεται να έχουν κυριολεκτικά καθαρίσει τη θέση της.

Το Facebook και το Google είναι επίσης σε καλό δρόμο αν και εξακολουθούν να θέλουν δουλειά για να φτάσουν το 100% καθαρής ενέργειας (σημειώστε ότι, δεδομένου ότι η Greenpeace είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας, δεν μετράει την πυρηνική ενέργεια ως «καθαρή ενέργεια»).
















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...