Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η ΑΣΚΗΣΗ "ΠΥΡΣΟΣ 2014" ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΠΥΡΣΟΣ 2014» για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η άσκηση επί χάρτου «ΠΥΡΣΟΣ 2014» στην Έδεσσα, έδρα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και ενόψει της θερινής περιόδου. Η άσκηση πραγματοποιείται σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στην άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων τοπικών υπηρεσιών και φορέων που συγκροτούν τον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ειδικότερα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, ο στρατός, οι αστυνομικές δυνάμεις, οι δασικές υπηρεσίες, οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μέσω των αντίστοιχων τμημάτων Πολιτικής Προστασίας. Τη διεξαγωγή της άσκησης συντόνισε ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Τσάγκαλος.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εξετάστηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού να αντιμετωπίσει εναλλακτικά σενάρια δασικών πυρκαγιών, μέχρι και το σοβαρό περιστατικό ανάγκης εκκένωσης οικισμών. Τα στελέχη ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις τις άσκησης ενώ, παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τις τοπικές συνθήκες πολιτικής προστασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην άσκηση και ευχήθηκε «η θερινή περίοδος να κυλήσει χωρίς προβλήματα και χωρίς σοβαρά περιστατικά, όπως ήταν και η περσινή χρονιά. Σε μία περίοδο που τα υλικά μέσα και οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένα, στηριζόμαστε στην εκπαίδευση και ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού».

Επισημαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα παρακολούθησης των περιαστικών και δασικών οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και οι έλεγχοι θα ενταθούν τις προσεχείς ημέρες με μεικτά κλιμάκια τα οποία πραγματοποιούν απροειδοποίητες περιπολίες. Η πρόκληση πυρκαγιάς είναι κακούργημα και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλες οι περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία ότι συνδέονται με απόπειρες εμπρησμού οδηγούνται άμεσα στις αρμόδιες αρχές και στη δικαιοσύνη. Να σημειωθεί επίσης, ότι όλες οι περιοχές οι οποίες καίγονται κηρύσσονται αναδασωτέες και απαγορεύεται αυστηρά η βόσκηση σ’ αυτές για την προσεχή δεκαετία. Παράλληλα, εξαιρούνται από οποιονδήποτε μηχανισμό ενισχύσεων ή επιδότησης. Με την πρόκληση πυρκαγιών υποβαθμίζεται συνεχώς η βλάστηση μίας περιοχής και, ουσιαστικά, μειώνεται η ικανότητα για βόσκηση. Η προστασία του δασικού κεφαλαίου της περιοχής μας είναι ευθύνη όλων.    


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...