Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το Πόσιμο Βιβλίο

Ως γνωστό, εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο, παγκοσμίως, σχετίζονται με ασθένειες που πηγάζουν απο μολυσμένα ύδατα. 

  Η φιλανθρωπική οργάνωση Water Is life, που μάχεται για να εξαλείψει τις ασθένειες αυτές, δημιούργησε σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Virginia των ΗΠΑ, ένα manual σε μορφή βιβλίου που σκοπό έχει να ενημερώσει αλλά και να λειτουργήσει ως φίλτρο νερού που σκοτώνει τα μικρόβια που αναπτύσσονται σε περιοχές με μολυσμένα ύδατα.

   Πρόκειται για το "Πόσιμο Βιβλίο", ένα εγχειρίδιο που δίνει οδηγίες πως να μετατρέψουν το μολυσμένο νερό σε πόσιμο, στους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου μαστίζονται από ασθένειες όπως χολέρα, τύφο και Ε. coli. Το βιβλίο είναι τυπωμένο με μη τοξικό μελάνι, και κάθε φύλλο του λειτουργεί ως φίλτρο νερού, που με τη βοήθεια νανοσωματιδίων, μπορεί να καταπολεμήσει το 99,9% των μικροβίων που αναπτύσσονται σε μολυσμένα νερά, καθαρίζοντας το νερό που θα περάσει μέσα από κάθε σελίδα. 

  Κάθε σελίδα-φίλτρο έχει διάρκεια 30 ημερών και το Πόσιμο Βιβλίο, του οποίου η κατασκευή κοστίζει ελάχιστα, περιέχει 20 φύλλα που μπορούν να παρέχουν πόσιμο νερό για περιπου ένα χρόνο.

   Δείτε την παρουσίαση αυτής της τόσο ευεργετικής εφεύρεσης 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...