Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ


Συνάντηση
του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Γ. Καρασμάνη
με τον Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ

Η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP) αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της διμερούς συνάντησης που είχε σήμερα στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. και πριν από το γεύμα που παρατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Προεδρία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Γιώργος Καρασμάνης με τον αμερικανό ομόλογό του Τομ Βίλσακ.

Ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε στον Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ ότι, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την επίτευξη της συμφωνίας ΤΤΙP θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η σημασία των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) για την ευρωπαϊκή γεωργία και αγροτική οικονομία.

Ο Υπουργός υπογράμμισε: «Το ευρωπαϊκό αγροτο-διατροφικό μοντέλο βασίζεται στα υψηλής ποιότητας προϊόντα με γεωγραφικές ενδείξεις, ενώ το αντίστοιχο αμερικανικό μοντέλο στα εμπορικά σήματα. Και αυτή είναι μια διάσταση που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά τη διάρκεια της κατάρτισης της συμφωνίας ΤΤΙP».

  Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Καρασμάνης ανέφερε την περίπτωση της ελληνικής φέτας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της πλήρους προστασίας της – όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο – σε κάθε συμφωνία με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της ιδιαιτερότητας και μοναδικότητας του προϊόντος, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και από κοινωνικής για την ελληνική ύπαιθρο.


Προσκάλεσε μάλιστα τον κ. Βίλσακ να επιλέξει την Ελλάδα ως μια από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες σχεδιάζει να επισκεφθεί, συνοδευόμενος από αμερικανούς τεχνικούς εμπειρογνώμονες, ώστε να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς τον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής της φέτας στις περιοχές παραγωγής της, που την έχουν αναδείξει ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...