Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΑΝ-ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ "ΦΟΥΡΝΙΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ"

Σάλος από δηλώσεις του Λεπέν για «φουρνιές Εβραίων»

Σάλο προκάλεσε στη Γαλλία αντισημιτική δήλωση του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου ο οποίος όταν κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ, ο οποίος είναι εβραίος, απάντησε: «Θα κάνουμε μια φουρνιά την επόμενη φορά».

   Ο Λεπέν καταφέρθηκε ονομαστικά κατά πολλών καλλιτεχνών, όπως η Μαντόνα, που έχουν κάνει δηλώσεις κατά του Εθνικού Μετώπου. Όταν του υπενθύμισαν και ανάλογη δήλωση του Μπριέλ αντέδρασε με αυτή τη φράση.
 Οι εβραϊκές οργανώσεις αντέδρασαν με έντονο τρόπο ενώ το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει την ασυλία του Ζαν-Μαρί Λεπέν (είναι ευρωβουλευτής του FN) και να κατηγορηθεί για υποκίνηση φυλετικού μίσους.
 Μήνυση κατά του Ζαν-Μαρί Λεπέν δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει η Ένωση Γάλλων Εβραίων Φοιτητών. Από την πλευρά του Εθνικού Μετώπου ο  Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του και σύντροφος της προέδρου Μαρίν Λεπέν, δήλωσε πως αν ο Λεπέν «χρησιμοποίησε πράγματι τον όρο φουρνιά, πρόκειται για άλλη μια κακή φράση. Είναι βλακώδες πολιτικά και θλιβερό».

 Ο ίδιος μετά τις αντιδράσεις επιτέθηκε σε όσους τον κατέκριναν για τη λέξη «φουρνιά». «Η λέξη που χρησιμοποίησα δεν έχει προφανώς καμιά αντισημιτική χροιά, παρεκτός για τους πολιτικούς εχθρούς ή για τους ηλίθιους…Αν υπάρχουν άνθρωποι της παράταξής μου που το ερμηνεύουν μ' αυτό τον τρόπο, πρόκειται για ηλίθιους!», τόνισε ο Ζαν Μαρί Λεπέν.

   Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη δήλωση ότι ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της Αφρικής. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...