Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η WASHINGTON POST ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΗΣ CIA

Η «Washington Post» αποκαλύπτει θηριωδίες της CIA

Εδώ και πολλά χρόνια η CIA κατηγορείται ότι συχνά χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους για να πετύχει τους σκοπούς της. Η πανίσχυρη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ πολάκις έχει προβεί σε μεθόδους ανάκρισης κρατουμένων ή υπόπτων με φρικτά βασανιστήρια, χωρίς πάντα να το γνωρίζουν οι κυβερνήσεις της χώρας. 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε έκθεση 6.300 σελίδων της Γερουσίας περιγράφει τις ωμές πρακτικές της Υπηρεσίας, ενώ την κατηγορεί πως παραπλανούσε επί χρόνια για τον τρόπο που αποσπούσε πληροφορίες από κρατουμένους. 

Την έκθεση αποκάλυψε η «Washington Post». Σύμφωνα με πληροφορίες της, η CIA έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην προσπάθεια να αποσπάσει πληροφορίες από άτομα που ανέκρινε σε μυστικές φυλακές. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι είχαν ήδη δηλώσει πως θα συνεργαστούν, πριν βασανιστούν. 

Το δημοσίευμα, πάντως, σημειώνει ότι οι πολυτιμότερες πληροφορίες σχετικά με την Αλ Κάιντα, όπως και εκείνες που οδήγησαν τελικά στην επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011, δεν αποκτήθηκαν με αυτές τις μεθόδους. 

Ο εκπρόσωπος της CIA, σε ερώτηση από το AFP, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες από την έκθεση, αναφέροντας πως δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους το τελικό κείμενό της. Η συγκεκριμένη αναφορά συντάχθηκε με βάση τις καταθέσεις δεκάδων ανθρώπων που κρατήθηκαν από τη CIA το διάστημα 2002-2006. Εποχή στην οποία η εν λόγω υπηρεσία ήταν η αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που είχε κηρύξει ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους και χρησιμοποιούσε μεθόδους τις οποίες οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήριζαν βασανιστήρια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έβαλε τέλος στη χρήση των συγκεκριμένων μεθόδων το 2009. Ομως τώρα η CIA κατηγορείται πως απέκρυψε τις πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το απάνθρωπο σύστημα ανάκρισης που εφάρμοζε επί χρόνια.

Ανάμεσα στους φακέλους που εξετάστηκαν από τη Γερουσία για τη σύνταξη της έκθεσης είναι μία περίπτωση στην οποία ακόμη και πράκτορες της CIA εγκατέλειψαν τη μυστική φυλακή στην Ταϊλάνδη, ενοχλημένοι από τις σκληρές μεθόδους που εφαρμόζονταν εκεί. Επίσης γίνεται αναφορά σε περιπτώσεις στις οποίες υψηλόβαθμα στελέχη στο αρχηγείο της Υπηρεσίας απαιτούσαν να συνεχιστούν τα φρικτά βασανιστήρια της ανάκρισης, ακόμη κι όταν οι πράκτορες ήταν πεπεισμένοι πως οι κρατούμενοι δεν είχαν άλλες πληροφορίες για να δώσουν.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...