Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: "ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ 160 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Δελτίο Τύπου
                                                                                 Αθήνα, 1 Ιουλίου 2014

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σταθερότητα και υπευθυνότητα συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων αντιμετώπισης της ανεργίας, υποστήριξης της οικογένειας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. 
Ολοκληρώνοντας μια δύσκολη αλλά και επιτυχή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ανέλαβε την υλοποίηση εμπροσθοβαρών δράσεων, πριν την έγκριση των νέων επιχειρησιακών προγραμμάτων.
Στις εμπροσθοβαρείς αυτές δράσεις περιλαμβάνονται πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας, που βελτιώνουν τις εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες χιλιάδων συνανθρώπων μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, που παρέχεται από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.
Η πρώτη από τις παρεμβάσεις αυτές αφορά στο πρόγραμμα της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, καθώς και σε αντίστοιχα κέντρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ώστε να διατηρήσουν οι μητέρες τη θέση εργασίας τους, ή να βοηθηθούν στην αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.
Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του εν λόγω προγράμματος για την ελληνική οικογένεια, και μολονότι οι πόροι για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-  2020, είναι σημαντικά περιορισμένοι σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, πετύχαμε τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος, από κοινοτικούς πόρους με το ποσό των 122 εκ. ευρώ για το έτος 2014 – 15.
Ταυτόχρονα, εξασφαλίσαμε την πρόσθετη χρηματοδότησή του, από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας, ώστε το συνολικό ποσό για τη χρηματοδότηση του προγράμματος να ανέλθει στα 160 εκ. ευρώ. Με το συνολικό αυτό  ποσό των 160 εκ. ευρώ, αλλά και με επιπλέον ρυθμίσεις που αφορούν τόσο στον εξορθολογισμό του κόστους ανά θέση φύλαξης (voucher), όσο και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των σταθμών, εκτιμούμε ότι θα καλύψουμε και φέτος τον ίδιο αριθμό παιδιών που εξυπηρετήθηκαν την περσινή χρονιά, δηλαδή περίπου 68.000 παιδιά.
Παράλληλα, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον κοινωνικό χαρακτήρα των κριτηρίων επιλογής των παιδιών, λαμβάνοντας κυρίως μέριμνα για τους γονείς με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και τη στήριξη των πλέον αδύναμων.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Ολοκληρώσαμε με επιτυχία μια δύσκολη και με ασφυκτικές προθεσμίες διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διασφαλίζοντας την άμεση και εμπροσθοβαρή υλοποίηση δράσεων στήριξης της απασχόλησης.
Έτσι, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε με πόρους του νέου ΕΣΠΑ τη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», αλλά και την εξυπηρέτηση του ίδιου ακριβώς με πέρυσι αριθμού παιδιών σε όλες τις κατηγορίες δομών φύλαξης, δηλαδή βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και αντίστοιχα κέντρα για παιδιά με αναπηρία. Και φέτος, η διαδικασία επιλογής θα γίνει με διαφανή και αξιόπιστο τρόπο, στη βάση εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Άννα Δαλαπόρτα για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση αυτής της συλλογικής προσπάθειας».
Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος για τα θέματα των κοινοτικών προγραμμάτων δήλωσε:

«Το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η οποία προβλέπει την φύλαξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, έσπευσε να καλύψει τις ανάγκες αυτές μέσω κοινοτικών και εθνικών πόρων που διαχειρίζεται.

Η εισαγωγή των παιδιών θα γίνει με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ έμφαση θα δοθεί στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, καθώς και στα άτομα με αναπηρία. Στόχος του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι να απορροφηθούν την περίοδο 2014-2015, όσα παιδιά είχαν απορροφηθεί και πέρυσι.»  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...