Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΛΙΜΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

Χειρότερη στον κόσμο η ανθρωπιστική κατάσταση στο Νότιο Σουδάν -Εκκλήσεις από το

Εκκληση για γενναιοδωρία έκανε ο ΟΗΕ για το Νότιο Σουδάν, χαρακτηρίζοντας τη διατροφική κατάσταση στη χώρα ως τη χειρότερη στον κόσμο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι είναι πλέον αντιμέτωποι με το λιμό, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης και του γεγονότος ότι οι πολίτες είναι στο στόχαστρο της σύγκρουσης και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Για αυτούς τους λόγους έγινε έκκληση προς τις δωρήτριες χώρες που δεσμεύθηκαν το Μάιο στη διάρκεια μιας συνόδου στο Οσλο να προσφέρουν περισσότερα από 681 εκατομμύρια δολάρια, να «τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να αυξήσουν τη συνεισφορά τους». Παράλληλα, ο ΟΗΕ ζήτησε από τους εμπλεκόμενους στη σύγκρουση να προστατευόσουν τους πολίτες, κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά, και να διευκολύνουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στο Νότιο Σουδάν αναμένεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο τέλος του μήνα έπειτα από έναν μήνα διακοπής, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Διακυβερνητική Αρχή για την Ανάπτυξη (Igad), ένας οργανισμός της ανατολικής Αφρικής που μεσολαβεί για τον τερματισμό της κρίσης.

Οι συζητήσεις στην Αντίς Αμπέμπα μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Σάλβα Κιρ και των ανταρτών υπό τον πρώην αντιπρόεδρο του Νότιου Σουδάν Ρικ Μάκαρ ανεστάλησαν στις 23 Ιουνίου, με τις δύο πλευρές να επιρρίπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Ο εμφύλιος πόλεμος στο Νότιο Σουδάν συνοδεύεται από σφαγές εθνοτικού χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο. Κάποιες περιοχές της χώρας πλέον απειλούνται άμεσα από λιμό, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...