Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Ο ιός Εμπολα μπορεί να εξαφανίσει την Λιβερία από τον χάρτη [εικόνες]

Ο υπουργός Αμυνας της χώρας έκανε χθες μια σπαρακτική δήλωση λέγοντας ότι η Λιβερία δεν έχει τις υποδομές, την επαγγελματική επάρκεια και τις οικονομικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού Εμπολα με αποτελεσματικό τρόπο.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 2.300 και η επιδημία Εμπολα βρίσκεται εκτός ελέγχου στην Δυτική Αφρική, ειδικά στην Λιβερία, η οποία δηλώνει «σοβαρά απειλούμενη» στην ύπαρξή της ως χώρα. Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο υπουργός Αμυνας της Λιβερίας Brownie Samukai περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στη χώρα του. Είπε ότι η επιδημία εξαπλώνεται «σαν φωτιά στο δάσος, κατατρώγοντας ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά της» και τόνισε ότι «η ύπαρξη της Λιβερίας απειλείται». Την Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλές χιλιάδες νέες περιπτώσεις ασθενών ως το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου.

Ο Οργανισμός αναγνώρισε ότι είναι εξωπραγματικό να θέλει κάποιος να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας μόνο στις ζώνες όπου εμφανίζεται.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα δώσουν 10 εκατομμύρια επιπλέον δολάρια για τη μάχη κατά της επιδημίας φτάνοντας τη συνολική τους βοήθεια στα 100 εκατ δολάρια. Ο πρόεδρος της Γουινέας  Alpha Condé, όπου ήδη έχουν σημειωθεί 555 θάνατο από τον ιό του Εμπολα κήρυξε «τον πόλεμο εναντίον της επιδημίας».




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...