Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΕΣ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Η Αιγύπτια ακτιβίστρια και μπλόγκερ, Aliaa Magda Elmahdi ανέβασε μια φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook, το περασμένο Σάββατο, όπου απεικονίζεται εκείνη και μια άλλη άγνωστη ακτιβίστρια να αφοδεύουν και να αιμορραγούν λόγω περιόδου πάνω σε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είναι γυμνές. Η Elmahdi κοιτάει την κάμερα και αιχμαλωτίζει τους θεατές με ένα έντονο βλέμμα, ενώ το ματωμένο αιδοίο της βρίσκεται λίγα εκατοστά πάνω από τη λερωμένη σημαία. Η άλλη γυναίκα έχει γυρισμένη την πλάτη της στους θεατές και φοράει χιτζάμπ, ενώ κάνει τη γνωστή χειρονομία με τον παράμεσο του δεξιού χεριού της. Δυο πολυβόλα βρίσκονται στο έδαφος πίσω και μπροστά τους αντιστοίχως.
Η φωτογραφία που αναρτήθηκε από την 23χρονη ακτιβίστρια, κοινοποιήθηκε στο Twitter από την Inna Shevchenko, ιδρύτρια της αμφιλεγόμενης φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN, που φημίζεται για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες της κατά της πορνείας και της θρησκευτικής καταπίεσης των γυναικών. Το λογότυπο της FEMEN -δυο κύκλοι με μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσά τους, που συμβολίζουν τα γυμνά στήθη- είναι ζωγραφισμένο στη μέση της ακτιβίστριας με το χιτζάμπ, ακριβώς πάνω από τα γράμματα IS. Σήμερα, η  Shevchenko  επιβεβαίωσε με δήλωσή της στο Paris Match ότι η δράση είναι πράγματι μια συντονισμένη ενέργεια υπό την ομπρέλα της FEMEN.
Η Shevchenko, μια Ουκρανή ακτιβίστρια που ζει στο Παρίσι, δήλωσε στο Paris Match πως θεωρεί «υποκριτικό» να χαρακτηρίζουν βίαιη την εικόνα συγκρινόμενη με τις βίαιες ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους. «Δεν φοβόμαστε να μας επικρίνουν για τον τρόπο που αντιδράσαμε» είπε. «Δεν απειλούμε να σκοτώσουμε. Απλώς θέλαμε να πούμε: Έτσι αντιμετωπίζουμε τις ιδέες σας».
Η Elmahdi, η οποία ζει εξόριστη στη Σουηδία από τον Μάρτιο του 2012, είναι περισσότερο γνωστή για τη γυμνή φωτογραφία που ανάρτησε στο μπλογκ της, το 2011 -θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τον ανεξέλεγκτο μισογυνισμό και σεξισμό στη μετά-Μουμπάρακ Αίγυπτο, μετά την Αραβική Άνοιξη. Στη φωτογραφία φαίνεται να φοράει μόνο καλσόν, κόκκινα παπούτσια μπαλέτου και ένα φιόγκο στα μαλλιά της. Όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο στην Αίγυπτο.
Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η Elmahdi που έγινε γνωστή ως «Η γυμνή μπλόγκερ», απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ δέχθηκε και απειλές για τη ζωή της και σκληρή κριτική. Φυσικά από θρησκευόμενους συντηρητικούς και από κοσμικούς στη χώρα με φιλελεύθερες απόψεις, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι θα έβλαπτε το σκοπό τους στις επερχόμενες εκλογές στη μετά-Μουμπάρακ εποχή.
Έγινε μέλος της FEMEN το 2012 και από τότε έχει συμμετάσχει σε αρκετές διαμαρτυρίες. Το 2012 φωτογραφήθηκε γυμνή μαζί με την Shevchenko και άλλες ακτιβίστριες της FEMEN, μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου στη Στοκχόλμη, με την αιγυπτιακή σημαία πίσω της και τη φράση «Η Σαρία δεν είναι Σύνταγμα» γραμμένη στο γυμνό σώμα της. Ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι η οργή για την πρόσφατη ενέργειά της θα ξεπεράσουν τις παλιότερες αντιδράσεις.
Η Elmahdi αρνείται να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, οπότε ζητήσαμε από την Shevchenko να απαντήσει μερικές ερωτήσεις όσο αφορά τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
 Γιατί επιλέξατε να αναρτήσετε online τη φωτογραφία αντί να διαμαρτυρηθείτε στους δρόμους, όπως συνηθίζει η FEMEN τις περισσότερες φορές;
Inna Shevchenko: Η δράση μας με τη μορφή του φωτογραφικού μηνύματος αποτελεί απάντηση στο τελευταίο βίντεο-μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους που έδειχνε την εκτέλεση του δημοσιογράφου [Τζέιμς Φόλεϊ]. Με το φωτογραφικό μήνυμά μας, προτείνουμε τον δικό μας «τρόπο εκτέλεσης» των ιδεών του Ισλαμικού Κράτους. Η λεζάντα στη φωτογραφία μας έχει ως εξής: «Ζώα, η εκτέλεση των ιδεών σας από εμάς, μοιάζει κάπως έτσι! Προσέξτε καλά! Δεν ζητάμε λύτρα, δεν σας απειλούμε με νέες δολοφονίες, απλώς ΧΕΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!».
Ποια ήταν η πρόθεσή σας με την ανάρτηση της φωτογραφίας;
Με τη φωτογραφία θέλουμε να επικρίνουμε τις δολοφονίες, τους βιασμούς και τις δημόσιες εκτελέσεις από τους ισλαμιστές φασίστες. Αυτό είναι που θέλει το Ισλαμικό Κράτος. Θέλουν ο κόσμος να υπακουεί στις ιδέες τους. Με τη διάδοση των βιντεο με τις εκτελέσεις και την κοινοποίηση των ομιλιών τους, κάνουμε πολύ καλή δουλειά για λογαριασμό τους, υπηρετούμε το Ισλαμικό Κράτος. Αντί αυτού θα έπρεπε να μεταδίδουμε το μήνυμά μας προς αυτούς. Αρκετά με την ανοχή! Μη φοβάστε να προσβάλετε. Ας τους χτυπήσουμε με τις απαντήσεις μας, αντί να τους δίνουμε περισσότερο χώρο. Ο κόσμος φοβάται, όπως ακριβώς θέλει το Ισλαμικό Κράτος. Καλούμε όλους να μην τους φοβούνται αλλά να τους αντισταθούν.
Πως εμπλέκεται η Aliaa Elmahdi στη FEMEN;
Η Aliaa εμπλέκεται στις δραστηριότητες της FEMEN από το 2012. Δουλεύουμε μαζί για να μεταφέρουμε το μήνυμά μας για θέματα που αφορούν τον αραβικό κόσμο και ειδικότερα το Ισλάμ, μια και ανησυχεί πολύ για αυτό. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να αντιδράσουμε μαζί.
Εννοείς ότι εκείνη το πρότεινε αυτό;
Σκεφτόμαστε εδώ και καιρό να αντιδράσουμε στο Ισλαμικό Κράτος και το έχουμε συζητήσει εντός της FEMEN. Στο τέλος ήταν προφανές ότι θα το κάναμε μαζί με την Aliaa, μια και εκείνη ήθελε να αντιδράσει. Πήραμε την απόφαση, αμέσως μετά που είδαμε το βίντεο με την εκτέλεση του Τζέιμς Φόλεϊ. Ένα από τα μέλη μας και η Aliaa συναντήθηκαν αμέσως, κανονίσαμε με ένα φωτογράφο και έτσι βγήκε η εικόνα.
Τα αραβικά μέσα απέφυγαν να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία, επειδή οι λέξεις «δεν υπάρχει Θεός αλλά Αλλάχ» είναι τυπωμένες στη σημαία. Η φωτογραφία σας είχε στόχο να δείξει ασέβεια προς το Ισλάμ στο σύνολό του;
Δεν μπορώ να πιστέψω πόση υποκρισία παρατηρούμε, ιδιαιτέρως όταν μιλάμε για θρησκεία. Το Ισλαμικό Κράτος, όπως πολλές άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, σκοτώνει «άπιστους» ή εκείνους που πιστεύουν σε έναν άλλο Θεό. Απειλούν τον κόσμο με την θρησκευτική εκδίκησή τους. Υπάρχουν Μουσουλμάνοι, οι οποίοι λένε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ, αλλά αυτό είναι απλώς γελοίο. Ο ιερός πόλεμος εξηγείται ξεκάθαρα στο Κοράνι και είναι προφανές πως αυτό βρίσκεται στην πηγή της «αποστολής» τους. Δεν μας πειράζει εάν πιστεύετε ότι δεν σεβόμαστε το Ισλάμ ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία που είναι τόσο καταπιεστική ιδιαιτέρως προς τις γυναίκες, που αρνείται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και που είναι πηγή τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος. Δεν μας πειράζει επειδή δεν το σεβόμαστε.
Πάρα πολλές μουσουλμάνες σε όλο τον κόσμο ισχυρίζονται ότι βάλατε σε ένα τσουβάλι την ισλαμική κουλτούρα στο σύνολό της και την καταδικάσατε ως μισογυνιστική και καταπιεστική και πως δεν χρειάζονται οποιαδήποτε «απελευθέρωση» από λευκές φεμινίστριες της Δύσης. Τι απαντάτε σε αυτό;
Όλες οι καμπάνιες μας στις μουσουλμανικές χώρες αποτελούν πρωτοβουλίες από γυναίκες που έχουν γεννηθεί σε αυτές, όπως η Aliaa. Οι διεθνές ομάδες της FEMEN απλά ενώνουν τις πρωτοβουλίες τους. Και ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι το να είμαι λευκή γυναίκα μου δίνει λιγότερα δικαιώματα να μιλήσω για τα δικαιώματα των γυναικών και τις πατριαρχικές ιδέες της θρησκείας. Δεν πιστεύω ότι προσπαθούμε να σώσουμε κανέναν. Πρώτα απ’όλα, θέλουμε να σώσουμε τους εαυτούς μας από εκείνες τις βίαιες θρησκείες που παίρνουν τόσο πολύ χώρο και κατατρώνε τόσα πολλά από τα δικαιώματά μας.


ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...