Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Δ.Σ.Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                                                         
Έδρα: Εγνατία 91 (2ο Γυμνάσιο Έδεσσας)                          
   Έντονη ανησυχία, που αγγίζει τα όρια του φόβου, επικρατεί στον εκπαιδευτικό χώρο εξαιτίας διαφόρων περιστατικών που αφορούν σε καταγγελίες τρίτων εναντίον καθηγητών, για λόγους που είτε δεν έχουν σχέση με την υπηρεσιακή υπόσταση του εκπαιδευτικού, είτε είναι ανώνυμες ή και ατεκμηρίωτες. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και βάζουν ανθρώπους και θεσμούς σε περιπέτειες.Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν και στη δική μας τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που μας φέρνει άμεσα αντιμέτωπους με την επιβολή διατάξεων  του νέου πειθαρχικού δικαίου, εφόσον διενεργείται ΕΔΕ σε βάρος συναδέλφων. Σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός και από τη στιγμή εκείνη να ξεκινήσει ο Γολγοθάς του.
   Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια πολλαπλά χτυπήματα. Παρόλα αυτά, ο έλληνας εκπαιδευτικός καταβάλλει υπέρτατες προσπάθειες για να επιτελέσει επάξια το καθήκον του και να μεταφέρει γνώσεις και πολιτισμό στους μαθητές, τα παιδιά όλων μας.
   Οι διατάξεις με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα "ανάρμοστης" συμπεριφοράς καθηγητών καθώς και η ευκολία με την οποία μπορεί να κινηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος καθηγητών, απλώς και μόνο με μια ανώνυμη ή και ατεκμηρίωτη καταγγελία, είναι σίγουρο ότι προκαλούν σοβαρή δυσλειτουργία στο εκπαιδευτικό έργο, καθώς θέτουν σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
   Ως καθηγητές δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες παρέχεται το δημόσιο αγαθό της παιδείας. Για το λόγο αυτό απαιτούμε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις περιπτώσεις καταγγελιών εναντίον συναδέλφων, προκειμένου να λάμπει η αλήθεια και να μη στιγματίζονται άδικα και προσβλητικά συνάδελφοι εργαζόμενοι καθηγητές. Δεν είναι δυνατό να καταδικάζουμε ανθρώπους και μαζί τους έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων, βασιζόμενοι σε ανώνυμες ή και ατεκμηρίωτες καταγγελίες του οποιουδήποτε και για τον οποιονδήποτε λόγο.
   Συμπορευόμαστε με την κοινωνία στην προσπάθεια πάταξης φαινομένων παθογένειας και αναποτελεσματικότητας.
Καταγγέλλουμε όμως  πρακτικές συκοφάντησης και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών για λόγους που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά που έχουν στόχο την υποταγή του και τη μεταστροφή του σε πειθήνιο υπάλληλο και όχι δάσκαλο.  Ως εργαζόμενοι αλλά και ως άνθρωποι ζητάμε το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δίκαιη κρίση και στη διατήρηση του τεκμηρίου της αθωότητας.


Η Πρόεδρος 
Μαριάννα   Δουλγερίδου 
Η Γραμματέας
Μαριάννα Τόμα
Ο Αντιπρόεδρος
Παπαδόπουλος Γιώργος                                                                                                                                
  Tα μέλη

Δουλαδίρη Μαλαματή,
Μαίρη Πέρκα, 
Γιώργος Γιόρτσος,
Πριβαρτιτσάνης Πέτρος  

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Τον τελευταίο καιρό διαδραματίζεται ένα μπαράζ καταγγελιών εναντίον συναδέλφων μας!
Η εν γένει αντιμετώπιση των δημοσίων υπαλλήλων και ιδιαίτερα του κλάδου μας από μερίδα του ηλεκτρονικού και παραδοσιακού τύπου εμπνέει ανησυχία.
Οι συνεχείς υβριστικές αναφορές φαίνεται να έχουν βρει παραλήπτες. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια πρωτοφανής αύξηση κρουσμάτων ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών εναντίον συναδέλφων. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσες καταγγελίες. Το όλο κλίμα έρχεται να συμπληρώσει το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο που ¨τείνει ευήκοον ους¨ στις καταγγελίες αυτές, καθώς υλοποιεί τους Νόμους 4057/2012 και 4093/2012.
 Οι ρυθμίσεις που επιβάλλουν οι παραπάνω νόμοι, εκτός των άλλων, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το -συνταγματικά κατοχυρωμένο - τεκμήριο της αθωότητας. Δίνεται, π.χ., η δυνατότητα σε διοικητικό όργανο να θέσει υπάλληλο σε αργία ακόμα και χωρίς τη γνωμοδότηση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου, απλώς και μόνο με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης για το παραμικρό πειθαρχικό παράπτωμα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ορισμού ως πειθαρχικού παραπτώματος «της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας», η οποία συμπεριφορά, καθώς δεν εξειδικεύεται από το κείμενο του νόμου, μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν, ενώ οι συνέπειες που μπορεί να επισύρει είναι ολέθριες για τον υπάλληλο.
 Αυτή η δυσοίωνη κατάσταση δημιουργεί συνθήκες φόβου και πειθάρχησης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον προτεινόμενο τρόπο τιμωρητικής αξιολόγησης υπονομεύει την αναγκαία παιδαγωγική ελευθερία του εκπαιδευτικού.
 Τα δικά μας αιτήματα είναι:
-          Να καταργηθεί όλο το πειθαρχικό νομοθετικό πλέγμα που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία της εκπαίδευσης.
 Σε κάθε περίπτωση ζητούμε να καταργηθούν άμεσα:
-        η διάταξη που θέτει τον εκπαιδευτικό σε αργία με την απλή παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο και μάλιστα για το σύνολο των αδικημάτων και
-        η διάταξη που ορίζει ως αδίκημα την «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».
-Να παύσουν τώρα όλες οι καταγγελίες εναντίον των Συναδέλφων μας!
Δουλγερίδου Μαριάννα
Πρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

1 σχόλια :

αυτα ισχυουνε εδω και 2 χρονια.... η προεδρος επελεξε τωρα να τα παιξει γιατι εχουνε εκλογες και το συριζα πρεπει να κανει φασαρια για να φαινεται

κριμα πολυ χαμηλο επιπεδο

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...