Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Παραχώρηση έκτασης σε μικροκαλλιεργητές στα Σεβαστειανά - Πέλλας.


Ανάστατοι είναι οι αγρότες της Τ.Κ. Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας με την πρόθεση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας να προχωρήσει στην εκμίσθωση έκτασης 350 περίπου στρεμμάτων του Αγροκτήματος Σεβαστειανών σε εταιρεία για 25ετή εκμετάλλευση και όχι σε ακτήμονες και μικροκληρούχους του χωριού για καλλιέργεια.
 Πρόκειται για έκταση του Αγροκτήματος Σεβαστειανών, που με παλιότερες αποφάσεις είχε παραχωρηθεί για χρήση στο Παράρτημα Σκύδρας του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας και αφορά συγκεκριμένα τα παρακάτω 5  αγροτεμάχια με αριθ. 499 με εμβαδό 1.750 τ.μ.,500 με εμβαδό 69.375 τ.μ., 501 με εμβαδό 81.500 τ.μ., 502γ με εμβαδό 124.712 τ.μ. και 503α με εμβαδό 67.481 τ.μ. και συνολική έκταση περίπου 350.000 τ.μ.
 Οι κάτοικοι των Σεβαστειανών είναι αγανακτισμένοι με την Απόφαση του Δήμου Σκύδρας, με αριθ. 261/2014, σύμφωνα με την οποία - και παρά την προηγούμενη αρνητική σχετική απόφαση της Τ.Κ.Σεβαστειανών με αριθ. 4/2014 - γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία στην παραχώρηση της παραπάνω έκτασης σε εταιρεία για 25 χρόνια σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργ.Αγρ.Ανάπτυξης και Τροφίμων - Δ/νση Πολιτικής Γης  με αριθ. 2473/126416/3-10-14.
 Με σκοπό την αποτροπή της παραπάνω παραχώρησης και ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης - κατά πλειοψηφία - του Δήμου Σκύδρας, οι κάτοικοι των Σεβαστειανών προχώρησαν σε συνέλευση καταγγέλλοντας την απόφαση του Δήμου Σκύδρας ζητώντας από το Δ.Σ. του Δήμου την ανάκλησή της. Επιπλέον απαίτησαν να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες, ώστε να παραχωρηθούν αυτές οι εκτάσεις γης σε ακτήμονες και μικροκληρούχους των Σεβαστειανών. Διατύπωσαν τις παραπάνω θέσεις τους σε σχετικό Υπόμνημα με συγκέντρωση 275 υπογραφών των κατοίκων, το οποίο επισυνάπτουμε.

 Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο κ. Υπουργός:
·      Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε να μη προσχωρήσει η παραχώρηση των παραπάνω εκτάσεων σε εταιρεία για 25ετή εκμετάλλευση;
·      Σκοπεύει το Υπουργείο να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες παραχώρησης των παραπάνω εκτάσεων του Αγροκτήματος Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας στην Π.Ε.Πέλλας σε ακτήμονες και μικροκληρούχους καλλιεργητές του χωριού;


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Ανάκληση απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Σκύδρας ζητούν οι κάτοικοι των Σεβαστειανών για παραχώρηση 400 στρ. σε ιδιωτική εταιρεία


       Εμείς, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας, πληροφορηθήκαμε ότι με την υπ' αριθμ. 261/2014 Απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για την παραχώρηση 400 στρεμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία προς εκμετάλλευση.
       Μετά από αυτά διαμαρτυρόμαστε:
• Δεν ενημέρωσε η διοίκηση του Δήμου τους κατοίκους των Σεβαστειανών ως όφειλε για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
• Δεν μπορεί την ώρα που λαϊκές οικογένειες του χωριού δεν μπορούν να επιβιώσουν, την ίδια ώρα ο Δήμος με χαρακτηριστική ευκολία να ψηφίζει θετικά για την παραχώρηση αυτής της έκτασης σε εταιρείες.
• Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να παραχωρηθούν αυτές οι εκτάσεις γης σε ακτήμονες και μικροκληρούχους των Σεβαστειανών.
     
        Το παραπάνω κείμενο θα υπογράψουν και θα προωθήσουν στην Δήμαρχο Σκύδρας οι κάτοικοι των Σεβαστειανών, μετά την απόφαση που πήραν στην συγκέντρωση, που είχαν στο ΚΑΠΗ του χωριού στις                    3-12-2014.
         Με συλλογή όσο το δυνατών περισσότερων υπογραφών θα διατρανώσουν τη φωνή τους και θα υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην Απόφαση του Δ.Σ. Σκύδρας, που πιστεύουν ότι αδικεί τα συμφέροντα του χωριού κατάφορα.
        Αμέσως μετά θα ενεργήσουν προς πάσα κατεύθυνση για να μην περάσουν στα χέρια ιδιωτικής εταιρείας τα 400 στρέμματα και θα προτείνουν την παραχώρηση τους σε κατοίκους του χωριού.
Ακολουθούν  275  υπογραφές κατοίκων του χωριού

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...