Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Πλημμυρικά φαινόμενα στον Λουδία και άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ικανοποιητική η ανταπόκριση του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας - παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας

Μετά από προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το διήμερο Παρασκευή 5 - Σάββατο 6 Δεκεμβρίου για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία, ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής.

Από το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα με κατάκλιση του οδοστρώματος  σε σημεία της Εθνικής Οδού Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης, ενώ το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκαν λίμνες νερών στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών - Αλεξάνδρειας, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου των Γιαννιτσών κι άλλων κλάδων που συνδέονται με τον Λουδία, στην περιοχή «μηδέν» του Διεθνούς Κωπηλατικού Κέντρου.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, κυρίως στην περιοχή της Σκύδρας – γύρω από τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Βιολογικής Επεξεργασίας λόγω υπερχείλισης της Τάφρου 66, σε αγροτικές εκτάσεις στον κάμπο της Σκύδρας αλλά και του κάμπου των Γιαννιτσών και, ιδιαίτερα, της Κρύας Βρύσης (από την μέχρι τώρα καταγραφή των ζημιών).

Ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας κινητοποιήθηκε άμεσα, με τη συμμετοχή των Τμημάτων Τροχαίας Γιαννιτσών που κινητοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Διοικητή κ. Μιχαήλ Χατζηκαλλινικίδη και του Υποδιοικητή κ. Ιορδάνη Βελόπουλου, ενώ στις επιχειρήσεις συνέδραμαν επίσης άνδρες από το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας.

Επί τόπου έσπευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και κλιμάκιο στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Μπιμπίτσου, του Προϊσταμένου Δομών Περιβάλλοντος κ. Χρήστου Οικονόμου, του στελέχους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Μάρκου Μάρκου, ενώ υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Μπαρμπαρούση, τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστο Μαμαρίκα, τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Αλέξανδρο Μήλιο, τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πέλλας κ. Χάρη Τελλιανίδη και την Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων κα. Κωνσταντίνα Ξηρού.

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων υπήρξε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας, το Δήμαρχο κ. Γρηγόριο Στάμκο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Ελευθέριο Αβραμίδη και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης. Το έργο των συνεργείων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Γιαννιτσών - Αλεξάνδρειας συντόνισαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Παναγιώτης Κερασόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι κκ. Αθανάσιος Επιτροπάκης και Παντελής Σπυρίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με το κλιμάκιο των υπηρεσιών, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γιαννιτσών κ. Νίκο Κουμαρτζίδη και αγρότες της περιοχής επισκέφτηκαν σημεία κατά μήκος των ρεμάτων και χειμάρρων της λεκάνης του Λουδία που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Ο κ. Θεοδωρίδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Διευθυντή Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μήλιο και τις υπηρεσίες προκειμένου η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να προχωρήσουν επεμβατικές εργασίες όπου χρειάζεται. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει θέσει επίσης το θέμα αποζημιώσεων των αγροτών για σημαντικές καταστροφές που έχουν προκληθεί στις αγροτικές παραγωγές λόγω των έντονων βροχών.

«Ευχαριστώ τα στελέχη του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την ετοιμότητα και την άμεση κινητοποίησή τους. Καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορεί να συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες, είναι σημαντικό οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Το νερό της βροχής που έπεσε τους προηγούμενους μήνες υπερβαίνει τις δυνατότητες των συστημάτων παροχέτευσης και διαχείρισης που υπάρχουν, ενώ το έδαφος έχει κορεστεί και η γη δεν μπορεί να απορροφήσει γρήγορα τις επιπλέον ποσότητες του νερού. Η στάθμη του ποταμού Λουδία ήταν σε ιδιαίτερα υψηλό σημείο χθες και τα προβλήματα ήταν αναπόφευκτα. Έχουν ενεργοποιηθεί παλαιοί χείμαρροι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις καταπατήσεις ή άστοχες αλλαγές χρήσης με βασικό υπεύθυνο τον άνθρωπο δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας για πλημμύρες. Χρειάζεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους κινδύνους από το νερό και τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες πλέον είναι τακτικό και όχι έκτακτο φαινόμενο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης.

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. πρόκειται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο Διοικητήριο (αίθουσα συνεδριάσεων, 5ος όροφος), με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...